4. May 2016:
Hvad kan vi lære af kæntringsulykken i Ålborg Dame Roklub?
- Forside
- Nyheder
- Hvad kan vi lære af kæntringsulykken i Ålborg Dame Roklub?
Redningsvesten redder liv når uheldet er ude. Oppustelige redningsveste er en god ide at ro med i de kolde måneder, og en klub bør have konstant fokus på instruktion i sikkerhed og brug af redningsmidler.
Det er læren af kæntringsulykken på Limfjorden den 28. marts 2016.
Sikkerhedsudvalget har haft en konstruktiv dialog med Aalborg Dame Roklub efter ulykken.
Fakta om ulykken:
Under en rotur i en to årers inrigger med styrmand, hvor alle roerne var iført manuelt aktiverbare oppustelige redningsveste, får personen på styrmandssædet et ildebefindende. I forbindelse med ro-kammerarternes forsøg på at yde hjælp, kæntrer båden, og alle ender i vandet der kun er 5 grader varmt. Roerne sørger for, gennem en målbevidst og beundringsværdig indsats, at få udløst vesten for den tilskadekomne og sig selv. Kæntringen er observeret fra land og beredskabet alarmeres. Redningsbåd ankommer og tager sig først af den tilskadekomne. Herefter vender redningsbåden tilbage og reder resten af ro-holdet, der nu er stærkt underafkølede. Alle transporteres til hospital for behandling. Alle er nu igen i fin form. Årsagen til ildebefindendet er fortsat ukendt.
Når der ikke skete mere
At hændelsen endte så godt som den gjorde, skyldes i høj grad klubbens fokus på sikkerhed gennem overholdelsen af disse:
– Krav til svømmefærdigheder så som distance og frekvens. (opretholdelse af kondition mm.)
– Krav til at være iført redningsvest i ydersæson med lave vandtemperaturer.
– Krav til afholdelse af kæntringsøvelser.
– Regelmæssig instruktion i sikkerhed og brug af redningsmidler.
Vil i være bedre rustet?
Har din klub behov for at sætte sikkerhed på dagsordenen så bestil et gratis klubbesøg med en DFfR udviklingskonsulent. Send en e-mail til [email protected].
Se linket til højre, og læs mere om hvad klubbesøget indeholder.