wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Rekruttering af nye medlemmer, behøver ikke nødvendigvis koste mange ressourcer

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

De fleste danske roklubber kan nok nikke genkendende til, at nye medlemmer – unge som gamle, ikke bare kommer dumpende ind på de rigtige tidspunkter og er klar til at blive roere.

Nogle klubber laver pop-ups på parkeringspladser og i indkøbscentre hvor de promoverer sporten. Andre klubber benytter sponsorerede opslag på Facebook, eller flyers i postkasser. Og så er der den, som de fleste klubber nok kender – Åbent hus-arrangementet.

’Ta’ en ven med’ roning

En klub i Sønderjylland har indført et nyt rekrutteringskoncept, nemlig ’Ta’ en ven med’ roning. Eksisterende medlemmer i klubben, er blevet opfordret til at prikke en ven på skulderen, og tage vedkomne med en tur i klubben. Og for den helt nye roer Tina Pfeffer, var det sådan hun endte i en roklub – hun tog med naboen til roning.

Tankerne Tina Pfeffer havde inden hun startede til roning, kan nok virke overraskende for nogen:

”Jeg har altid haft lyst til at prøve inriggerroning, men min tanke var lidt, at roerne nok allerede havde faste hold og aftaler, og at hvis man kom derned så ville man bare forstyrre noget i det de ’plejer’. Men da jeg så kom ned i klubben, var det slet ikke sådan det var.”

I klubben blev forestillingen heldigvis ikke bekræftet, her var en venlig og imødekommende stemning og ingen faste bådhold. Men ifølge Tina Pfeffer, var det at hun kom afsted med en hun kendte, det der gjorde at hun endte i roklubben.

At se sig selv udefra

Som klub er det en svær disciplin at huske på, men en gang i mellem kan det være sundt at tage et kig udefra – hvordan ser det egentlig ud?

’Ta’ en ven med’ ideen opstod i forbindelse med klubbens rekrutteringsarbejde, som er en del af det udviklingsforløb med DFfR klubben deltager i. Gennem udviklingsforløbet er klubben bl.a. blevet tvunget til at se roning og rekruttering på en ny måde.

’Ta’ en ven med’ roning er ikke en genopfindelse af den dybe tallerken, og specielt unge roere i skolealderen er gode til at tage en kammerat med, for på den måde bliver en rotur til en alternativ ”legeaftale”.

Så næste gang du skal låne to æg hos naboen, kan det være du skal foreslå at ’tilbagebetale’ med en rotur.

Hvad kræver det?

Ca. 10 medlemmer som er med på ideen og har lyst at tage en ven/kollega/nabo med i roklubben
En bestyrelse, som er klar til at bakke op
En håndfuld instruktører som er klar til at give en hjælpende hånd
En venlig og imødekommende kultur i klubben, hvor nye ansigter bliver godt modtaget