wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Efter et absolut strålende VM hidtil for dansk roning, blev der hældt en smule malurt i det danske bæger fredag, da to af Danmarks allerstørste profiler, Sverri S.Nielsen og Fie Udby Erichsen ikke formåede, at kvalificere sig til A-finalerne.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

W1x
På næsten rekordtid var troen på Fie Udby Erichsen genskabt efter at hun i indledende løb havde overrasket alle ved at vinde sit heat foran canadieren Carling Zeeman og dermed kvalificere sig til semifinalen. Bedriftten var så meget mere beundringsværdig efter at Fie kort før træningslejren måtte behandles for et hold i ryggen, og dermed gik glip af to ugers træning på et kritisk tidspunkt forud for VM.

Fredag skulle Fie så forsøge, at følge op på det flotte resultat. Mads Haubro havde forinden løbet pointeret, at Fie ikke måtte lade forventninger, stress eller tanker på konsekvenser komme i vejen for hendes fokus, og at hun overhovedet ikke skulle have tanke på konkurrenterne. Haubro understregede, at det kritiske punkt ville komme efter 1500 meter, som det ofte tidligere har gjort i Fie´s karriere, og det kom også desværre til at holde stik. Fie førte nemlig løbet med 1,18 sek. ned til Englands Victoria Thornley på andenpladsen med 500 igen. Men så begyndte kræfterne at svinde ind og Hollands Lisa Scheenaard og Zeeman kunne stryge forbi Fie i slutfasen.

M1x
Store forventninger var der også til færingen Sverri S.Nielsen, der skulle forsøge at håndtere det enorme mentale pres, det er at stå i en VM-semifinale. Tidligere i karrieren har Sverri gået meget voldsomt ud fra start, og tabt pusten, men denne gang kunne det godt se ud som, han havde fået skruet det bedre sammen. Han kom ganske vist ikke med, da Englands Thomas Barras, som blot var i C-finalen ved World Cuppen i Luzern, rykkede efter 500 meter og tog resten af feltet på sengen.

Efter at have ligget på femtepladsen halvvejs, så rykkede Sverri op på fjerdepladsen efter tyskeren Tim Ole Naske med 500 meter igen og var 1,95 sek. efter tyskeren. Sverri satte et sidste desperat ryk ind, men det var ikke nok til at fange Naske, der løb med den sidste billet til semifinalen foran en slukøret Sverri, der i mål var 1, 48 sek. efter Naske.

M2-:
Christoffer Kruse og Peter Holmquist blev først og fremmest udtaget til VM som reserver for herrernes tunge firer, men det har uden tvivl givet parret uvurderlig international erfaring, at stille op i herrernes toer, hvor konkurrencen har været voldsom til VM. Danskerne skulle i dag forsøge at sætte et sidste punktum for deres deltagelse ved VM i C-finalen, hvor danskerne var oppe i mod Holland, Argentina, Sydafrika, Irland og Kina. Det blev igen en stor mundfuld for danskerne, som satte et flot ryk ind efter 500 meter. Med 500 meter igen lå danskerne på fjerdepladsen, men så var der heller ikke benzin i den danske motor, og i slutfasen måtte de overlade fjerdepladsen til Irland. Træner Jens Vilhelmsen var efter præstation glimrende tilfreds med drengene: “Man skal turde gå efter det og det gjorde de i dag. Man kunne se, at der ikke var mere energi tilbage med 100 meter igen, men det har givet dem nogle rigtigt gode erfaringer til fremtiden.”