wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Dansk Forening for Rosports nye sportschef Finn Trærup-Hansen glæder sig over, at man formåede at nå målsætningen ved VM i Sarasota

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

VM er slut og landsholdet vinker i dag farvel til USA og vender hjem til Danmark med forventet ankomst i København tirsdag kl. 14.10. Rent organisationsmæssigt må man give amerikanerne ”thumps up” for en event, der på mange parametre var fantastisk PR for roning på verdensplan. Eventen blev afholdt i naturskønne omgivelserne, transport fungerede upåklageligt og amerikanerne mødte op til eventen med en kolossal skare af frivillige, hvis imødekommende facon og gode humør skabte en fantastisk stemning på Nathan Benderson Park i Sarasota.

I forhold til præstationerne kan dansk roning også se tilbage på VM, der var sæsonens højdepunkt med stor glæde og tilfredshed. Ikke alene fik man opfyldt den målsætning, der var sat af Team Danmark til stævnet, på trods af, at forberedelserne op til selve VM havde været de mest turbulente i mands minde, og derfor var forventningerne op til stævnet også sat på naturligt lavblus.

Målsætning opfyldt
Mest markant i billedet stod kvindernes toer uden styrmand, hvor Hedvig Lærke Berg Rasmussen og Christina Juhl Johansen med endnu en medalje i deres blot tredje internationale optræden understregede deres styrke. Samtidig beviste den tunge danske herrerfirer med en meget fornem femteplads i A-finalen, at en ny kvartet efter Guldfireren kan blive hele Danmarks kæledægge, hvis de fortsætter deres fremgang. Alt i alt er det en meget tilfreds sportschef Finn Trærup-Hansen, der kan gøre status efter sin første regatta.

”Kort fortalt kan man sige at vi med vores tre A-finaler har indfriet den aftale som vi har med Team Danmark og så har vi fået en medalje også, som er prikken over i´et. Og det er vi rigtig, rigtig glade for. Det har været et turbulent år for dansk roning, letvægtsfireren røg af det olympiske program og en træningslejr, der blev forstyrret af en orkan og dårlige betingelser på den sø, roerne trænede på op til VM”, siger Finn Trærup-Hansen.

Lovende fremtid
”Der har været gode præstationer ud over de her tre finaler. Så har der også været nogle ting, som roerne og trænerne ikke var tilfredse med, men det giver jo kun grundlag for at tage hjem og arbejde videre. Vi har jo haft en del folk, der var til VM for første gang, og en del besætninger, der ikke haft mulighed for at træne samroning særligt meget. Besætningen i den tunge herrefirer havde jo heller ikke haft så lang tid til at arbejde sammen, alligevel har de i USA leveret nogle præstationer, der lover virkelig godt for fremtiden. Alt i alt er der noget at bygge videre på og vi er godt tilfreds med det resultat, som vi fik ud af VM.

Allerede i den kommende weekend sættes forberedelserne i gang for den kommende sæson, når testregattaen, der delvis danner grundlag for landsholdsudtagelserne, roes i Bagsværd.