wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Danske Judith Lyster er netop hjemvendt fra VM i Ottensheim/Linz, hvor hun har været frivillig.

Danmarks frivillige forbillede, Roskilde roeren Judith Lyster er netop hjemvendt fra VM i Ottensheim/Linz, hvor hun har været frivillig NTO (National Team Organisation) de sidste 11 dage.
”…For mig er det en sjov måde, hvor jeg kan holde min passion for roning i live. Som frivillig NTO’er kommer man tæt på roerne, arrangørerne og FISA samtidig med at vi løser konkrete opgaver. Jeg har tjekket bådenes sikkerhed og vægt, været Marshal omkring trafikreglerne på vand, hjulpet dommertårnet med placeringerne over målstregen, tjekket hælstropper ved udgangsbroerne. Og hjulpet med at sluse roerne ned mod startområdet rettidigt. Som NTO’er er vi de små tandhjul, der er med til at få den store maskine til at fungere, og for mig er det utrolig spændende”.

Judith Lyster på frivilligt arbejde som NTO under VM.

Kaproning har været et vigtigt omdrejningspunkt for Judith Lyster gennem hele sit liv. Ved OL i 1976 deltog hun i W4X+ og var den første danske kvindelige fanebærer til den olympiske åbningsceremoni.
”…Jeg elsker at have det danske flag med mig, og selvfølgelig havde jeg også Dannebrog med mig til VM. Men når jeg kigger ud på alle NTOerne til VM så var jeg den eneste dansker. Og så godt som den eneste fra Skandinavien. Det ærgrer mig en smule for frivilligheden er vejen til indflydelse. Det er en måde, hvor man kan bidrage med nye ideer, som udvikler den internationale kaproning og afviklingen af FISAs events. De sidste 11 dage har jeg haft en fest, og er blevet båret rundt på hænder og fødder. Kost og logi har jeg fået betalt. Selvfølgelig er det en fordel, at jeg har mere end 25 års erfaring som national og international banedommer i bagagen, men det er bestemt ikke et krav. Alle med bare en smule indsigt i kaproning kan være med. På denne måde opbygger du også et godt netværk.”

FISA arbejder målrettet på at styrke særligt kvinderne i rosporten. Både sportsligt og på ledelsesniveau.
Fra 2020 vil de således være muligt for alle ro-nationer at indstille to dommerkandidater til FISAs events samt de olympiske lege såfremt den ene er kvinde.

Er du blevet tændt på ideen om at være frivillig NTOer – så kontakt formanden for dommerudvalget Lars Christoffersen for en nærmere dialog.