wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Efter at Lærke og Christina i går A-finalepladsen i W2-, så formåede yderligere to danske både (M4-, og LW2x) i torsdagens brandvarme semifinale-heats i Sarasota

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

(M4-)
Træner Brian Richardson havde før den tunge danske herrefirer´s seminale slået fast over for den danske kvartet, at troen ville kunne bære dem i finalen, hvis blot de fokuserede på sig selv. Australien, hvor en del af besætning kom fra otteren, der vandt sølv ved World Cup i Luzern, startede som lyn og torden på Bane 4, og lagde sig hurtigt i front. Det skabte en del dønninger for Joachim Sutton (Roskilde), Steffen Bonde (Odder), Tøger Berg Rasmussen (DSR) og Tobias Kempf (Odense), der gjorde båden svær at styre indledningsvis, hvor man rundede de første 500 meter i fjerde hurtigste tid. Der blev dog hurtigt sat skik på tingene i den danske båd og ved 1000 meter mærket var man rykket forbi Østrig og Tyskland og indledte så en sej tvekamp med Tyskland om andenpladsen. Den tvekamp faldt ud til danskernes fordel, der kom ind 2,11 sekunder efter Australien, men 0,65 sek. foran Tyskland på tredjepladsen, en fremragende præstation!!

LM2x
Det var højt at flyve, dybt at falde for Mathias Larsen (Bagsværd) og Emil Espensen (DSR), der torsdag ikke kunne leve op til den form, man havde set tidligere på ugen fra dem. Fokuspunktet var ifølge træner Jens Vilhelmsen, at komme med feltet fra start og specielt på den anden 500 m. angribe løbet og konkurrenterne, hvor Kina, Belgien og Tjekkiet på forhånd så ud til at have samme styrke som danskerne. Desværre kom danskerne aldrig med, da toget gik fra start. Efter at have rundet de første 500 meter på sidstepladsen, fik man roet sig op på femtepladsen ved 1000 meter mærket, hvor man havde 1,47 sek. at hente på belgierne, der indtog tredjepladsen. Men der var ikke var ikke mere benzin tilbage i den danske motor, som måtte se Italien, Kina og Belgien trække ekstra fra i slutfasen. I stedet skal danskerne nu forsøge at få tanket moral i B-finalen før hjemrejsen.

LW2x
Juliane Elander Rasmussen (Odder) og Aja Runge Holmegaard (Roskilde) havde aftalt med træner Bent Fransson, at kalde trykket efter 500 meter, men allerede efter 150 meter var der så meget overskud og tro på tingene hos den danske duo, at Juliane valgte at kalde trykket. Det hjalp danskerne til at gå forbi Italien, der havde lagt sig på tredjepladsen efter New Zealand (med den tidligere verdensmester i kvindernes letvægtssinglesculler, Zoe McBride) og Polen, som ved VM har stillet med en ny konstellation. Danskerne fandt ind i en solid rytme, og selv om det ikke lykkedes at hente ind på New Zealand og Polen, så gjorde det ikke så meget eftersom Danmark på de sidste 1000 meter lagde ekstra afstand ned til Kina, Italien og Grækenland på de næste pladser.

W2x
Mette Dyrlund (DSR) og Anne Larsen (Odense) fik sat punktum for deres deltagelse ved VM i Sarasota ved at vinde C-finalen meget overlegent over Nigeria. Mere er der egentlig ikke at sige om det løb eftersom den danske overlegenhed var så markant, at der mest var tale om et træningsløb for danskerne end et normalt VM-heat. Oddsene var altid mod det danske par ved ankomsten til VM eftersom de har roet meget lidt sammen og konkurrencen ved VM blev som frygtet for voldsom for den nye danske konstellation i forhold til den tid, samarbejdet har stået på.