wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Det er lykkedes Danmark at sende en stor delegation af ungdomsroere til U19 og U23 VM i Rotterdam, der løber af stablen d. 21 august 2016

Fra d. 21.-28. august 2016 finder verdensmesterskaberne i roning sted i Rotterdam i Holland på den nyligt udgravede Willem-Alexander Roibaan. Verdensmesterskaberne tæller i år både U19, U23 og senior VM for ikke-olympiske bådtyper i samme uge, hvilket medfører afholdesen af et rekordstort event.

For Danmarks deltagelse er der også tale om en stor delegation, som bliver sendt til Rotterdam i august måned. I og med at U19 og U23 VM bliver afholdt i samme uge i august, er der tale om en stor dansk deltagelse, som gerne skulle kulminere i flotte præstationer for begge grupper af roere. Planlægningen af VM-ugen er allerede i fuld gang, og derfor har Kaproningsudvalget allerede nu udtaget en række bådtyper, som kan se frem til at blive sendt til Rotterdam for at kæmpe med om VM-medaljer. Helt bevidst har Kaproningsudvalget valgt ikke at udtage atleterne på nuværende tidspunkt, da man gerne vil sikre, at trænerne har arbejdsro og mulighed for stadig at foretage udskiftninger på alle hold, så der sikres en optimal holdsammensætning og dermed god forberedelse frem mod VM. Det betyder, at nedenstående bådtyper er til start i Holland i august, men holdsammensætningen kendes ikke endnu. Holdsammensætningen offentliggøres umiddelbart efter Sorø Regattaen i begyndelsen af juli måned.

Ved spørgsmål i forbindelse med udtagelserne af bådtyperne kan der rettes henvendelse til Ungdomslandstræner Nils Henrik Stene.

Bådtyper som stiller til start ved U19 VM:

JW1x
JW2x
JW4x
JW2-
JM1x
JM2x
JM4x

Bådtyper som stiller til start ved U23 VM:

BLW4x
BW2x
BLM1x
BLM2x
BLM2-
BLM4-
BM1x

Der er stadig mulighed for at tilføje bådtyper til listen med udtagelser efter regattaen i Sorø. Såfremt Kaproningsudvalget ser en progressiv fremgang samt en mere stabil præstation gennem hele regattaen fra visse bådtyper, kan der forekomme flere udtagelser efter Sorø Regattaen. Bådtyperne, som bliver iagttaget ud fra denne præmis er JW4-, JM2-, JM8+ og BLW1x, BLW2x, BW1x, BLM4x og BM2x.