wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Forventninger til den tunge danske herrefirer kan næsten kun være vokset efter en meget imponerende åbning på VM

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Den tunge danske firer med Steffen Bonde (Odder), Joachim Sutton (Roskilde), Tøger Berg Rasmussen (DSR) og Tobias Kempf (Odense) fik en drømmestart på VM, da de søndag formiddag i Sarasota understregede deres enorme potentiale ved at sætte næstbedste tid (5, 59, 79 min.) af alle både efter Italien i indledende heat og dermed booke billetten til semifinalen i en tæt finish med Holland.

Præstationen var så meget mere imponerende taget i betragtning at det blot er den anden internationale regatta, som kvartetten deltager i. Samtidig har den tunge danske firer været generet af det afbræk i træningen, som orkanen Irma skabte. Desuden har vandforholdene i træningslejren heller ikke været perfekte, og derfor var forventningerne på forhånd stillet på lavt blus.

Stor tilfredshed
Men den danske båd viste hurtigt, at der er al mulig grund til at have store forhåbninger til kvartetten, da de holdt andenpladsen fra start til mål, og dermed er en del af feltet, når semifinalen roes på torsdag. Der var også stor tilfredshed blandt besætningen efter bedriften: Vi sad med en god fornemmelse hele vejen og følte egentlig at vi havde mere at give af. Jeg tror faktisk godt at vi kan gå et niveau op, og vi er stolte af vores præstation”, sagde Tobias Kempf.

Også Danmarks store håb i singlesculler, Sverri S.Nielsen understregede sin styrke ved at sætte konkurrenterne til vægs i et indledende løb, hvor den stærke færing ikke brugte unødige kræfter på at vinde heatet og dermed kvalificere sig til kvartfinalen i stensikker stil. Sverri skal lige som den tunge danske herrefirer i aktion torsdag næste gang.

Det er næsten blevet en tradition at den danske letvægtsdoublesculler med Emil Espensen (DSR) og Mattias Larsen (Bagsværd) åbner en stor international regatta i heat med de franske olympiske mestre Piere Houin og Jeremie Azou. Franskmændene kvalificerede sig også denne gang direkte til semifinalen som forventet, men danskerne kunne bagefter med rette være tilfredse med præstationen, der var nok til en andenplads, og et resultat, der giver forhåbninger om at parret har endnu mere i posen i opsamlingsløbet senere på ugen.

Fremgang at spore
Juliane Elander Rasmussen (Odder) og Aja Runge Holmegaard (Roskilde) besatte tredjepladsen i deres indledende løb og kom ikke i første omgang videre til semifinalen, hvor de første to både, New Zealand og Rumænien gik videre til. Men begge piger i den nye konstellation var bagefter enige om, at de havde roet deres bedste løb sammen, og at der er klar fremgang at spore i samarbejdet i kølvandet på træningslejren i Clermont.

Endeligt fik Christoffer Kruse og Peter Holmquist uvurderlig international rutine i deres VM-debut i M2-. Parret, der er med som reserver til M4-, sluttede på femtepladsen i deres indledende heat og skal ro opsamling senere på ugen.