wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Dansk Roning har været kendt for at tage medaljer ved OL og har gjort det hvert år siden 1996. Vi har vist resultater ved World Rowings mesterskaber og taget medaljer til både VM og EM for Seniorer, U23 og U19.

I mange år var det LM4- Guldfireren, der stod for medaljehøsten ved hvert OL frem til, at bådtypen i 2017 blev taget af det olympiske program. Sideløbende med Guldfireren har skiftende herre- og damebåde taget medaljer. Senest var det bronze til M2- ved OL i Tokyo i 2021 og før det OL i Rio i 2016 med bronze til W2-, hvor også LM4- tog deres sidste medalje i sølv med hjem til Danmark.

Derefter har der været langt mellem internationale medaljer til Dansk Roning. Andre lande har været i samme situation. England var for nogle år siden i en bølgedal uden medaljer, men nytænkte og lavede forandring og ved OL i Paris høstede de 8 medaljer.  Et andet stort land Tyskland har været i samme situation, men er nu på vej opad og fik 1 guld og 1 sølvmedalje med fra Paris.

Nu er turen så komme til Danmark, hvor vi har brug for forandring. Vi ved allerede nu, at kravene fra Team Danmark skærpes, så kun de allerbedste atleter kan få støtte fra Team Danmark. De øvrige atleter må specialforbundene selv tage sig af samt bruge de midler, der kan opnås til talentudvikling fra DIF.

Den nye virkelighed er vi i hovedbestyrelsen meget bevidste om og vi vil i de kommende måneder, sammen med vores sportschef Thor Juul Kristensen, få lagt en ny retning for dansk eliteroning. Det sker i et efterår, hvor vi skal forhandle ny Master Plan med Team Danmark. Samtidig skal vi også i efteråret forhandle støtte fra DIF i den Strategiaftale, der skal løbe fra 2026 – 2029. Økonomi og rammer er derfor først endelig kendt, når de to store aftaler er landet senere på året.

Vi har allerede i oplægget til strategiaftalen med DIF indskrevet, at vi af DIF-midler skal fokusere mere på talentudvikling og vil genindføre en ansat talentkoordinator.

Med en professionel talentkoordinator skal vi være i stand til at støtte og udvikle atleter fra klubber, kraftcentre og talentcentre på en måde således, at vores sportschef og landsholdstrænere har en mængde af talentfulde roere, der står parat til landsholdspladser og de, der ikke når landsholdsniveau kan se en vej, der på et tidspunkt bringer dem til landsholdet.

Den organisation, der skal kunne fostre denne proces, skal vi udvikle sammen i Dansk Roning på en god, konstruktiv og positiv måde. Kraftcentrene vil derfor inden for kort tid blive indkaldt til et møde, hvor vi kan uddybe vores tanker og vi kan få en dialog om, hvad vejen skal være fremover.  I respekt for den proces, har hovedbestyrelsen derfor heller ikke truffet beslutning om, hvordan et nyt KU skal sammensættes eller hvordan den politiske organisation i øvrigt skal være omkring det fremtidige elitearbejde i DFfR.

Vi skal være et forbund, der sikrer medaljer til Danmark. Et forbund der fostrer glade roere, der elsker deres sport og kan se udviklingsvejen i deres sport og dyrker den i et sundt miljø. Det vil kræve en indsats fra alle og vil betyde forandringer på mange niveauer. Vi glæder os til arbejdet.

Conny Sørensen, formand og Bo Kaliszan, næstformand og eliteansvarlig