wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
VM er slut, og det blev to af dansk ronings mest markante skikkelser, der fik lov til at skrive det sidste kapitel i Sarasota

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

VM har i år ligget senere end normalt og det har trukket sæsonen ud. Det har helt forståeligt trukket store veksler på den landsholdstrup, der yderligere måtte igennem en orkan og grundet jetski-og vandski-entusiaster på trænings-søen i Clermont ikke fik den optimale optakt til VM. Om det var disse faktorer, der på søndagen påvirkede to af dansk ronings absolutte profiler, Sverri S. Nielsen (DSR) og Fie Udby Erichsen (KVIK) i deres afsluttende præstationer ved VM skal være usagt, men under alle omstændigheder fik man søndag ikke helt det brag af en afslutning, man kunne have håbet på, specielt i betragtning af det ukuelige mod og dedikation som alle landsholdsroere har vist i optakten og gennem stævnet.

M1x
Efter på fantastisk vis, at have kvalificeret sig til A-finalen ved den afsluttende World Cup i Luzern, hvor den samlede verdenselite pr. tradition stiller til start, så var kufferten fuld af forventninger, da watt-monstret Sverri S.Nielsen satte sig i flyveren mod Sarasota. Som alle danske landsholdsroere har Sverri været markant ramt af varmen i Florida, som har gjort at mange roere i sydstaten har lidt af dehydrering.

I dagens B-finale var der kun nok krudt i den færøske motor til at hænge med feltet til 500 meter, som Sverri rundede i tiden 1, 42,98 min. Men på den næste 1000 meter roede Sverri i dårligste tid og kunne slet ikke følge den fart som Joachim Sutton´s holdkammerat på romandskabet på Berkeley Universitetet, Natan Wegrzycki-Szymzcuk angav og Sverri måtte sande, at kræfterne i dagens løb ikke rakte til mere end en samlet 12.plads.

W1x
I træningslejren i Clemont var der gennem flere dage begrundet frygt om at Fie Udby Erichsen ikke ville kunne stille til start ved VM grundet hendes rygproblemer. Når man tager det i mente, er det måske lidt af et mirakel, at Fie mandag kan sætte sig med familien i flyveren hjem mod Nordjylland med en samlet niendepladsen i bagagen, også selv om Fie efter sit indledende løb gennem sin præstation havde indikeret, at der kunne have været noget rigtig stort i vente i Florida.

Meget ofte har man set Fie blæse fra start og gå lidt kold efter 1500 meter, men det scenarie udspillede sig ikke i dagens B-finale, hvor Fie kom lidt blødere fra start og lå på tredjepladsen efter USA´s Felice Mueller og New Zealands Hannah Osborne efter 500 meter. Fie fik rykket flot på den anden 500 meter, hvor hun roede i næstbedste tid, men der var ikke det afgørende overskud til at komme op blande sig mellem de to øverste placeringer og Fie fik lukket ned for sit Sarasota-eventyr med en samlet 9.plads.