wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Søndag morgen stod 16 roere fra Præstø Roklub klar til at tage imod nye udfordringer i coastalroning.

Coastalkurset i Præstø lagde godt fra start, lidt for godt måske. Fjorden viste sig ‘desværre’ fra den pæne side, så der var stor mangel på bølger, så bådtypen for alvor kunne komme til sin ret.

Redigeret af Gustav Højmark-Jensen / [email protected]

Fra Stevns Roklub havde man lånt en ekstra Coastal-4, så flere af roerne kunne komme ud på vandet samtidig.

Kate og Jesper Skavin fra DFfR guidede først roerne grundigt igennem teori og sikkerhed omkring coastalroning. Sikkerheden var især i fokus, og der blev fortalt om vigtigheden af neoprendragter, redningsveste, svømmefærdigheder, det at være styrmand og ikke mindst entring af coastalbåden. De fremmødte i Præstø Roklub fik blandt andet fif til roning i en vandtemperatur under ti grader, så de er klar til efteråret.

Roning med to årer blev også gennemgået, og så var det ellers afsted og ud på fjorden.

Det var næsten ærgerligt, at fjorden ikke viste tænder og dermed gav coastalbåden en chance for at vise hvad den kunne. Foto: Præstø Roklub.

Roerne havde en Tryg-jolle som følgebåd, der især havde til opgave, at lave bølger omkring coastalbådene. Skift og landgang på stranden blev også gennemgået, og endelig til sidst hoppede et par stykker af de modige i vandet. To af roerne kom op i coastalbåden igen, men den sidste måtte søge mod følgebåden.

Entringsøvelsen viste roerne fra Præstø vigtigheden af at træne entring i en ikke så kendt bådtype, så de har styr på sikkerheden, når der fremover ros coastal.


Der skulle også trænes landgang fra land i DFfRs coastalkursus. Foto: Jesper Skavin.

“Det var et super kursus med engagerede undervisere. Vi havde kun en dag til kurset og vi skal øve os meget mere. Coastalroning er en herlig vandsport og vi ser frem til flere bølger” lød det fra Forkvinden for Præstø roklub, Mai-Britt Bille. Hun sender også en anbefaling til andre klubber, der er nysgerrrige på coastalroning:

“Vi vil gerne anbefale andre klubber til, i samarbejde med DFfR, at arrangere et coastalkursus i deres egen klub”. Derudover skal der også fra Præstø Roklubs side lyde et tak til Stevns Roklub, for udlån af den ekstra båd.

Interessen for coastalroning kommer på et fint tidspunkt, da man i de sidste afdelinger af DFfRs langdistancekaproningsturnering, blandt andet ved Aarhus Røde Rose og Svanemøllebugtens Blågrønne Vande-regattaerne udbød løb i netop coastal.