wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Skovshoved Roklub har haft besøg af Peter Weile fra coastaludvalget, for at udvikle deres instruktørkundskaber i coastalbåden

Billeder og tekst fra Skovshoved Roklub

Coastal roning er i vækst i Skovshoved Roklubs, derfor bad vi DFfR om hjælp til opkvalificering af vores allerede dygtige instruktører. Ønsket var en dag, hvor vi fælles kunne drøfte rotaget og indstilling af både, så vores mange instruktører kunne få et mere fælles vidensgrundlag som platform for instruktionen af eksisterende og kommende Coastalroere.

Lørdag den 15. marts var 10 af Skovshoved Roklubs Coastalinstruktører mødt op til en spændende dag med både teori og praktik – med Peter Weile fra DFfRs Coastaludvalg som underviser/oplægsholder.

Det var en meget inspirerende dag, hvor vi fik nyttig teori om rotaget, som vi afprøvede i ergometrene, hvor vi kunne mærke teorien på egen krop. Vi fik nørdet med finesserne i teknikken og styrket bevidstheden om rotagets forløb. Rotagets mange delelementer og deres betydning for det samlede rotag, rytmeforståelse og overvejelser som samarbejdet i holdbåde og meget meget mere, blev diskuteret vendt og drejet.

Der blev talt om hvordan rotaget opleves i kroppen og hvordan det kan formidles i ord ved instruktion. Der var et særligt fokus på at tilrette roteknikken via en undersøgende tilgang, fremfor ”fejlretning”.  Rotaget blev anskuet som en helhed, hvor ændringer i én del også indvirker på resten af rotaget. For at afhjælpe udfordringer et sted i taget, kan det derfor være, at fokus skal lægges et andet sted i rotaget – typisk tidligere i taget.

”Ræk ud efter ”drikkedunken””, ”rul op på fodballerne”, ”smæk med døren” og ”træk elastikken helt ind til mærket” og ”acceleration – ikke styrke” var nogle af de begreber der kom frem i løbet af dagen, som vi bestemt kan bruge i det fremtidige arbejde.

Efter den rotekniske del drøftede vi, hvordan en Coastalbåd bedst indstilles – dels ift. en grundindstilling af bådene som klubbåde, og dels hvordan hver enkelt roer kan tilpasse båden til netop sin krop og hvordan bådindstillingen hænger sammen med rotaget.

Undervejs spiste vi en dejlig frokost, hvor der også var tid til at hyggesnakke om roning og klublivet.

Der var stor enighed om, at lørdagens tørtræning og snak på land skulle følges op af en dag på vandet. Onsdag den 11. juni samledes vi igen for at gå på vandet i dobbeltcoastal og Peter i motorbåd, venligst udlånt med fører af vores gode naboer sejlklubben. I månederne imellem have instruktørerne anvendt og afprøvet teorierne og øvelserne fra ergometerdagen, så alle glædede sig til en opfølgning på vandet og det blev meget lærerigt. En af klubbens medlemmer var med i motorbåden udstyret med kamera og telefon, så hun kunne optage video af alle bådene. Efter en hyggelig fællesspisning gennemgik vi videoerne i plenum, hvor Peter udpegede, hvad de enkelte både havde arbejde med – hvilket varierede meget fra båd til båd og på den måde fik alle gentaget og lært nyt – og det var tydeligt at se, hvordan bådene forbedrede deres teknik på ganske kort tid ved at få kvalificeret vejledning på vandet. Det var meget givende at se sig selv på video og få lejlighed til at drøfte rotaget endnu en gang. Tusind tak for at forbundet stiller op og støtter udviklingen i klubberne.

Mange tak og hilsner fra Skovshoved Roklub

Hvis jeres klub vil høre om mulighederne for at få en dag med fokus på coastalroning og opkvalificering af jeres instruktører, så kan I kontakte DFfRs coastaludvalg