wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Det er bestemt ikke gået ubemærket hen at Danmark ved årets VM i østrigske Linz stillede op med en dameotter med styrmand. Faktisk gjorde den danske dameotter det så godt i Linz, at man har modtaget en invitation til at stille op i det prestigefyldte Mirabaud BaselHead, som roes lørdag på Rhinen i Schweiz´s tredjestørste by.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Der er en del gengangere fra den otter, der stillede op ved VM i Linz, til den båd, der stiller op i Basel. Besætningen, der stiller til start i Schweiz udgøres til dels af fem af de piger, der er inde omkring Mads Haubro´s toer gruppe (Anne H. Larsen, Trine Dahl Pedersen, Nina Hollensen, Nicoline Laidlaw og Louise Lund Hansen). Martha Kempf og Silja Davidsen, der også var med til VM slutter sig også til gruppen, mens den sidste plads besættes af Cecilie Brünning, der er nyoprykket junior. Desuden bliver styrmanden den blot 17-årige Andreas Hunskjær fra Holstebro, der har vist stor interesse for at afprøve sig selv i den rolle.

Kul på kedlerne i Basel
Pigerne stiller om formiddagen til start i den såkaldte ”Sprint de Rois”, en 350 meter sprint, som kommer til at danne en slags appetitvækker for eftermiddagens langdistance-ræs på 6,4 km, hvor ikke færre end 100 både i elite-, u-19-, og masters-klasserne kæmper om sejren i hver deres klasse. For dameotteren er der ud over muligheden for at ro kaproning i efteråret en samlet præmiesum på 5000 schweizerfrancs (CHF) som ekstra motivation til at vise de danske farver. Regattaen er en af de årlige sportslige højdepunkter i Basel og med start og mål omkring den centrale del af byen, kan der forventes godt kul på kedlerne i den schweiziske provins, som måske ellers i sportslig henseende er mest kendt for at være Roger Federer´s hjemby.

Træner Henrik Mortensen, der rejser med pigerne til Schweiz, glæder sig over den uventede mulighed for at give dameotteren international modstand. ”Invitationen fra Schweiz er en rigtig god mulighed for at styrke sammenholdet omkring båden og opbygge dens identitet”, siger Henrik Mortensen. ”Det giver os muligheden for at samle pigerne og holde dem til ilden, så de får en slags fællesnævner”, siger Henrik Mortensen og uddyber. ”Det er klart pigerne i Danmarks Rocenter er fokuseret omkring at ro toer uden styrmand. Men i og med, at man er en del af otter-projektet, så kommer man til at ro sammen på lidt kryds og tværs og derfor har man nemmere ved at sætte sig ned at ro sammen, når man bliver ved med at mødes”, siger Henrik Mortensen.

Kun ét mål
En af otterens profiler, Anne H. Larsen glæder sig over chancen for at vise formatet i Basel. ”Det er da skønt at få lov til at prøve noget andet på denne tid af året. Vi er jo ikke vant til at skulle præstere i efteråret. Men det bliver da fantastisk at få lov til at ræse i Basel, det er der ingen af os, der har prøvet før”, siger Anne, der lige som Henrik mener, at turen er en kærkommen chance for at styrke sammenholdet omkring otter-konceptet.

”Turen til Basel er en god måde for os at ryste gruppen sammen på selv om vi alle kender hinanden i forvejen. Det giver en mulighed for at holde fast på otter-konceptet selv om der ikke står nogle regattaer foran os ellers og dermed hjælpe hinanden til at blive bedre. Det er klart, at de erfaringer man gør sig i en regatta kan du ikke få i træning, og så bliver det også muligt at opleve en regatta på en lidt anderledes måde. Normalt når vi rejser til World Cup er vi jo ”på” fredag, lørdag og søndag. Men lørdag er der ”Athletes Dinner” efter ræset. Og søndag har vi så mulighed for at se lidt af byen før vi skal hjem”, siger Anne, der har ét klart mål i Basel.

”Vi har kun ét mål, og det er at vinde. Vi er ikke vant til at der er pengepræmier på spil, men det er der denne gang, så det bliver en meget anderledes regatta end vi er vant til”, slutter Anne H. Larsen.