wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Det er fredag og dagen før rokonkurrencerne officielt går i gang ved OL, men nu har den danske reserve, Karen Frost, taget hul på OL

Af Bianca Toftebjerg, [email protected] | Billeder og video: Thor Juul Kristensen

Med et OL-hold, der består af intet mindre end 15 kvinder, så er det godt at have en god reserve med i baghånden. Sådan en har det danske rolandshold også taget med, i form af Karen Frost (Hadsund) som har været en del af dameotter-projektet fra start og træner sammen med W8+.

I dag har der været ’spares races’ på den olympiske robane, hvor reserverne fra de forskellige lande har roet nedover de 2000m, mod hinanden, danske Karen Frost (Hadsund) har derfor været den allerførste til at tilbagelægge et løb på robanen, i dag, hvor hun har roet i singlesculler mod reserver fra New Zealand, Canada og USA.

En stor oplevelse fortæller hun selv:

Nu skal Karen fortsætte med at passe hendes træning og holde sig skarp, fortæller hun:

“Nu fortsætter jeg jo med at træne på vandet, i den sculler jeg har taget med. Og nu hvor jeg er færdig med mit eget løb så kan jeg lægge fokus over på bare at holde formen ved lige. Sådan at jeg skulle være klar hvis de andre skulle få brug for det.”

Træner for W8+ og dermed også træner for Karen Frost, Frederik Taulbjerg, er enig i hendes vurdering af løbet og fortæller lidt mere om, hvordan de havde aftalt at hun skulle gå til opgaven:

“Jamen, Karen har indledt den olympiske scene i dag og hun ror et rigtigt godt løb. Det er første gang at at Karen er med på sådan en kæmpe scene her så det vi gik til løbet med, det var at Karen skulle gå ud og samle rigtig meget erfaring, og gøre sig en masse indtryk, så hun kan stå rigtig skarp i 2028 hvor der kommer forhåbentlig et stort pres på hende. Så i dag har vi arbejdet med at tage presset lidt af og egentlig bare have det megafedt. Og nyde, at man har muligheden for at ro på så stor en scene, som hun har haft muligheden for i dag og så gjorde hun det skidegodt.”

En svær opgave at være reserve

Men at skulle være reserve, når drømmen også er selv at skulle ro ved OL en dag, er en svær størrelse. Som Karen Frost håndterer rigtig godt, hjulpet på vej af det gode fællesskab der er på den danske dameotter, som hun er en del af:

Karen spiller en vigtig rolle

Siden det endelige hold blev sat, der har det været Karen, som har fungeret som reserve på W8+. Og man må ikke undervurdere hvor vigtigt det er at have en reserve, på et storbådsprojekt, fortæller træner Frederik Taulbjerg:

“I det daglige, i træningen op til sådan en regatta her – det kræver rigtig meget planlægning. På båden har vi jo ni forskellige individer hvor, inden vi tog på træningslejr, var der en hverdag der skulle gå op. Der er ni forskellige kroppe og ni forskellige hoveder. Så det her med, at der har været nogle der har skader eller der har været nogle andre ting, som har gjort at vi ikke kunne samle et hold og der har Karen været en kæmpestor brik i det hele. Karen har været megaloyal over for holdet og det er en kæmpe, kæmpe gave og have en reserve som Karen. Det betyder bare så meget, for at vi kan holde otteren kørende. Samtidig med, så håber også Karen føler hun har fået noget ud af det. Og lært en masse ting, så Karen kan stå megaskarpt i 2028.”

Foto: Benedict Tufnell, World Rowing