17. March 2017:
Ny fys roser landsholdsroeres træningsmoral
- Forside
- Nyheder
- Ny fys roser landsholdsroeres træningsmoral
Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen
Siden OL sidste år har der været godt gang i svingdøren hos DRC. En række af landsholdets største profiler har valgt at stoppe eller sætte karrieren på hæld, mens nye unge håbefulde talenter i stedet har fået chancen for at vise formatet i starten på en ny olympisk cyklus. Også på personale-siden har der været udskiftning. Det har bl.a betydet, at Kasper Sønder Sander har overtaget rollen som fysioterapeut hos landsholdet efter at Troels Stisen Ruthner har valgt at stoppe.
Kaspers far er tidligere roer og Kasper har altid haft en ambition om at få lov til at snuse til roningens elitemiljø. Derfor var han heller ikke sen til at reagere, da han gennem træner Mads Haubro (som han kender eftersom deres sønner spiller håndbold sammen) fandt ud af, at der fandtes en jobmulighed hos DRC.
Gejst og engagement
Kasper skal i lighed med Troels primært være på centret i weekenderne mens DRCs anden fysioterapeut, Anders Madsen vil fortsætte med at til stede i Bagsværd tirsdage og torsdage. Kasper, der ud over sit virke for DRC også passer en privat klinik i Hillerød sammen med to andre, vil ud over behandlingen på centret også rejse med truppen på en række af landsholdets udlandsture og blev allerede kastet for løverne i forbindelse med landsholdets første træningslejr i Portugal. Her kunne han ved selvsyn konstatere den disciplin, der bliver lagt for dagen, hvilket i den grad imponerede Kasper, der har arbejdet som fysioterapeut i 14 år.
”Jeg synes, jeg har fået en super-spændende start. Det har været inspirerende, at møde roerne og ikke mindst se den gejst og det engagement, som der bliver lagt i træningen. Man kan tydeligt mærke, at det er en kultur, der er blevet bygget op helt fra ungdomsårene, hvor folk ved fuldstændig, hvad der skal til for at optimere præstationerne. Jeg har kunnet se, at det er nogle folk, der er vant til at være på træningslejr. De er vant til at træne godt, spise sundt og gå tidligt i seng”, siger Kasper og beretter, hvordan andre idrætsudøvere kunne lære noget af roernes trænings-iver.
Med på råd
”Jeg har været vidne til træningen hos mange andre sportsudøvere, hvor jeg har tænkt ”hold da op, de er dygtige og de er nogle af de bedste i deres idræt, men træne, der har de virkeligt noget at lære”. Det indtryk har jeg bestemt ikke hos roerne. Jeg har altid gjort mig nogle tanker om, hvordan det foregik på landsholdet i roning i forhold til træningen, og nu har jeg fået set det på nærmeste hold. Der er en god trænings-kultur og der bliver trænet med stor intensitet”, siger Kasper.
Specielt glæder Kasper sig over, at han bliver taget med på råd og inddraget i forhold til, hvordan roernes træning skal sammensættes, så de forbliver skadesfri.
”Jeg har også været fys hos mandskaber, hvor man ikke har fået lov, at få indflydelse, og her oplever jeg meget stor opbakning både fra roerne, men også fra trænerne. Jeg føler, at de forslag, som jeg kommer med og ting, som jeg argumenter for, det bliver der lyttet rigtigt meget til. Jeg har været på steder, hvor jeg ”kun” fik lov til at helbrede, men her bliver jeg inddraget på en anden måde, og det synes jeg er meget positivt. Alt i alt er jeg meget glad for den modtagelse, som jeg har fået”, slutter Kasper Sønder Sander.