wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Da strømmen og vandforsyningen forsvandt efter orkanen Irmas rasen, søgte de danske landsholdsroere på hotel

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Det danske landshold i roning, som i øjeblikket forbereder sig på VM, har i nogle dage været nødsaget til at skifte base i kølvandet på de ødelæggelser, som orkanen Irma skabte henover den forgange weekend i Florida.

Store dele af Floridas befolkning har været uden strøm og vand efter at Irma forurettede store ødelæggelser i sin hærgen op i gennem den amerikanske sydstat, og det har også berørt de danske roere. Danskerne har indtil nu været indlogeret i Swiss Vacation Houses, et feriekompleks ca. 30 km vest fra Orlando, men rykkede efter orkanen i stedet ind på hotellet Fairfield Inn and Suites, som ligger i det samme område.

Holdleder Anders Tranberg Andreasen forklarer, at det var et skifte, der var tiltrængt for de danske landsholdsroere. ”Det har været nogle lidt hårde dage uden strøm og vand, og dermed heller ingen air condition. Og det slider selvfølgelig på roerne, når der er 30 grader for det har umuligt for dem at sove ordentligt”, siger Anders Tranberg Andreasen”. Holdlederen fortæller desuden, at den daglige hygiejne under de ekstreme forhold har været en udfordring.

”Roerne har været nødsaget til at træne indendørs og det har været vanskeligt at få dem ordentligt kølet ned fordi de ikke har kunnet gå i bad. Samtidig har vi måttet benytte vand fra poolen til at få skyllet ud i toiletterne”, siger Anders Tranberg Andreasen, der roser indstillingen ved roerne. ”Det har ikke været en sjov situation for roerne, men der er ingen, der har brokket sig selv om de naturligvis har været frustreret over situationen”, siger Anders Tranberg Andreasen, der endvidere beretter, at det var meget vanskeligt at finde et hotel eftersom det meste af Floridas befolkning var søgt ind til hotellerne grundet ødelæggelserne.

Allerede fredag kan roerne dog vende tilbage til Swiss Vacation Houses eftersom strøm- og vandforsyningen er blevet genetableret. VM i roning begynder den 24.september i Sarasota.