wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Landsholdroerne i træningslejren i Florida er ikke bange for den truende orkan, mere irriterede over afbrydelsen i VM-forberedelserne, fortæller Emil Espensen (DSR)

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Normalt forbinder folk Florida med idylliske sandstrande, Miami Vice (hvis man er gammel nok), svømmeture med delfiner, caribiske musikrytmer, pensionister i hobetal, etc..  Men i takt med stigende temperaturer i verdenshavene er orkaner desværre engang i mellem også blevet en del af den virkelighed. En virkelighed, som de danske landsholdsroere står til at blive konfronteret med, når orkanen Irma efter alle prognoser går forholdsvis tæt forbi det område, hvor den danske delegation har opslået deres VM-træningslejr natten til mandag.  De store overskrifter har ramt danske og internationale medier, men i den danske lejr er man ikke så påvirket af al virakken omkring orkanen.

”Vi har det fint, og humøret er egentlig højt. Vi har bare noget forude, der lige skal overstås.”, siger Emil Espensen. ” Jeg synes ikke, at vi er særligt bekymrede for orkanen. Naturligvis skal man have respekt for naturfænomener, men jeg tror også, at medierne er med til køre tingene op. Jeg synes, at orkanen måske mere er et irritationsmoment for os end at vi går rundt og er bange for den. Samtidig siger de lokale, at det sted, hvor vi ligger i træningslejr ligger meget godt i forhold til orkanen. Det der med, at der forekommer stigninger i vandstanden, det kommer vi ikke til at mærke til fordi vi ligger inde i landet. Så vi har bare fået at vide, at vi skal blive inde, mens orkanen står på og vi har rigeligt med mad og drikke”, understreger Emil.

Ingen problemer med at holde fokus
En ting er, at skulle forberede sig på VM med alle de udfordringer, der kan være ved at være i træningslejr op til et stævne, hvor sæsonen helst skal kulminere. En anden ting er at skulle gøre det, mens en orkan ulmer i baghaven. I den situation kræver det sin atlet at skulle abstrahere fra de voldsomme vejrforhold og i stedet fokusere på det, det hele drejer sig om, nemlig at opnå den optimale forberedelse til VM i Sarasota. Men Emil Espensen har bestemt ikke problemer med at holde fokus.

”Vi har med at gøre, hvad vi har og vi kan ikke ændre på situationen. I formiddags (fredag) nåede vi at komme ud, mens vejret var rimeligt og i eftermiddag skal vi lave noget ”core-træning” indendørs, som også er meget normal træning for os. I morgen skal vi nok ro i ergometer og vi må bare prøve at få det bedste ud af træningspassene som muligt. Jeg synes ikke nødvendigvis man bliver sat tilbage af, at skulle være inden for et par dage, det kunne jo også ske i Bagsværd”, siger Emil.

Høj varme og luftfugtighed
I Luzern havde en del af landsholdsroerne ved den afsluttende World Cup vanskeligt ved at vænne sig til varmegraderne og den enorme luftfugtighed, der var usædvanlig for de breddegrader. De problemer får roerne forhåbentlig ikke i Sarasota, hvor de vil have haft ca. 20 dage til at vænne sig til vejrforholdene før det går løs ved VM. Og det mener Emil Espensen kan blive en vigtig faktor i danskernes jagt på succes i Florida.

”I forhold til at vænne os til varmen og luftfugtigheden, så synes jeg at vi har vundet meget ved at være herovre i modsætning til Østrig. Der er selvfølgelig mange hold, der er kommet herover, der har kunnet gøre det samme. Men her er virkelig varmt og her er virkelig fugtigt og de første gange, man er ude på vandet, der går pulsen virkelig op. Man sidder og kan miste to-tre kg på et træningspas, så på den måde synes jeg, at det har været en god ide´, at vi er taget herover”, siger Emil, der endvidere fortæller, at han formmæssigt føler sig godt kørende.

”Jeg synes formen spiller meget godt, vi kan ikke nå at komme i så meget bedre form nu. Vi får noget distancetræning og noget højintenst træning her i slutfasen, og jeg synes, at vi er der, hvor vi skal være”, slutter Emil Espensen.