wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Kommunerne bag projektet for en opgradering af Danmarks Rostadion mener ikke længere det er realistisk at gennemføre de nuværende planer for projektet, men åbner døren på klem for en ny løsning. Henning Bay ærger sig over at, projektet på ny sendes til hjørne, men samtidig roses kommunerne for at finde nye muligheder.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Dansk Forening for Rosport blev fredag eftermiddag informeret om, at Gladsaxe, København og Lyngby-Taarbæk kommuner i forhold til opgraderingen af Danmarks Rostadion ikke længere tror på, at en faseopdeling vil sikre en gennemførsel af det samlede projekt indenfor den afsatte økonomiske ramme. Team Danmark har også udsendt en pressemeddelelse, hvori idrætten tilkendegiver sammenhold om at støtte forbedringen af faciliteterne for eliten.

Det er Fonden Danmarks Rostadion (stiftet af de tre kommuner samt Team Danmark), der på baggrund af flere afslag på bygge-tilladelser, har ønsket at dele projektet op i to faser, en fase for rocenteret, og en fase for rostadionet.

Formand roser kommuner for ansvarsfuld beslutning
Men det projekt mener de tre kommuner ikke er realistisk. – ”Rosporten i Danmark fortjener et nationalstadion, der lever op til internationale konkurrencekrav, og vores allerbedste roere har brug for optimale forhold at træne og udfolde sig under.  Vi er nu blevet mødt med et krav fra fonden om at opdele projektet i to faser, men det er ikke blevet sandsynliggjort for os, at fase 2 vil blive gennemført. Derfor er vi stærkt bekymrede for, at vi kan komme til at stå med et halvt projekt, hvor kun fase 1 bliver realiseret. Vi tror simpelthen ikke længere på, at vi kan komme videre indenfor de nuværende rammer, og det har vi meddelt Fonden Danmark Rostadion, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse i en pressemeddelelse.

Formand for DfFR, Henning Bay ærgrer sig over beslutningen, men roser kommunerne for at have taget en ansvarsfuld beslutning. ”Jeg synes, at det er meget ærgerligt og trist, at projektet nu er udskudt på ubestemt tid. Det har været som at ligge nr. 1 i en finale og så kæntre 100 meter før målstregen. Rosporten har også hele tiden haft den holdning, at en faseopdeling var en god ide, hvis blot vi fik vished for, at Fase 2 ville blive realiseret”, siger Henning Bay og fortsætter:

“En ny flot bygning med topmoderne indendørs faciliteter til vægttræning og ro-maskiner samt omklædning og kontorer til ansatte og frivillige vil være et fantastisk løft til de olympiske atleter. Medaljerne vindes dog på vandet og da den reelle bekymring er, at alle pengene brændes af på opførelsen af en bygning med tilhørende faciliteter, kan de mange frivillige så vel som talenterne blive tabere. Jeg har derfor meget stor respekt for, at kommunerne har sagt, at enten skal vi i mål med hele projektet eller også ingenting. Og derfor håber vi,  at der kan findes ny energi, så projektet kan etableres inden for en overskuelig fremtid. Uden en opgraderet af robanerne vil det være umuligt, at afholde internationale events for roning i Danmark.

Døren åbnet på klem for ny løsning
Mens stikket er blevet trukket til de nuværende planer om at gennemføre projektet, åbner kommunerne døren på klem for, at man kan finde en ny løsning. Gladsaxe Kommune vil snarest invitere til dialog med alle relevante parter om, hvordan arbejdet med at opgradere Danmarks Rostadion i forhold til robanerne, publikumsarealet samt dommertårn kan fortsætte. Det skal selvfølgelig ske med inddragelse af Dansk Forening for Rosport, Dansk Kano- og Kajakforbund og andre relevante parter, så man i fællesskab kan finde de bedst mulige løsninger.

Henning Bay glæder sig meget over, at på trods af de utallige udfordringer som opgraderingen af Danmarks Rostadion har mødt, er det stadig muligt at realisere projektet, hvis de involverede parter i fællesskab kan sætte grundstenen for en ny og realistisk gennemførelse af projektet.

”Det er meget positivt, at kommunerne åbner op for snarligt at genbesøge projektet. Én dør er blevet lukket, men forhåbentlig åbnes nu en ny. Uden visheden for gennemførelsen af Fase 2 med økonomisk opbakning fra interessenterne, har det været svært, at kunne se mulighederne for projektet, så jeg glæder mig nu over, at der bliver sat en ny kurs, og lagt op til en positiv dialog for at skabe nye forudsætninger for en forhåbentlig gennemførelse af projektet til glæde for rosporten”, slutter Henning Bay.