14. January 2018:
Kan en 16-årig ungdomsroer bruges i en bestyrelse?
- Forside
- Nyheder
- Kan en 16-årig ungdomsroer bruges i en bestyrelse?
Bestyrelsesarbejde i en klub kan være tungt og indviklet at blive klog på, og det er nok de færreste teenagere som synes det lyder spændende at bruge en aften på at komme igennem en dagsorden med økonomi, forsikringer og udvalgsberetninger.
I Tissø Roklub er ungdomsroerne med i bestyrelsen, og dermed deltager de også i det arbejde som der er for bestyrelsesmedlemmerne i klubben.
Hvorfor have de unge med?
Det er ingen hemmelighed at unge forstår unge, og på den måde får klubben bestyrelsesmedlemmer som har fingeren på pulsen i ungdomsafdelingen, og ved hvad der foregår. Derudover har unge knap så mange forbehold, når det kommer til at stille spørgsmål, f.eks. om økonomi.
Det er ikke noget nyt, at der sidder ungdomsroere i bestyrelsen i Tissø Roklub, faktisk står der i klubbens love, at mindst to af de ni bestyrelsesmedlemmer bør være ungdomsmedlemmer. I øjeblikket sidder der hele tre medlemmer i bestyrelsen, som endnu ikke har fejret deres 20års fødselsdag.
Sabrina Christiansen er en af dem, hun har siddet i bestyrelsen siden hun var 15 år og gennem hendes tid i bestyrelsen har hun fået en bedre forståelse for hvad der ligger bag det at drive en klub. Men også det at være med til at træffe beslutninger til glæde for andre var noget der trak hende til bestyrelsen:
”Jeg valgte at gå ind i bestyrelsen fordi det er fedt at være med til at bestemme og arrangere ting, som ture eller hvordan man bedst opgraderer roklubben så alle har det godt.”
Fortæller Sabrina og fortsætter med at fortælle hvad det har givet hende, at få indblik i klubbens bestyrelsesarbejde:
”Det jeg har fået ud af det, er et tættere sammenhold mellem alle klubbens medlemmer trods forskelligheder og alder. Det er dog også hyggeligt at få et stykke kage og snakke om roklubbens ungdomsafdeling som jeg hovedsageligt interesserer mig for.”
Tit kan bestyrelsesarbejdet godt komme til at blive klaret lidt på rutinen, men med nysgerrige ungdomsmedlemmer, som stiller spørgsmål til måden at gøre tingene på, bliver de øvrige bestyrelsesmedlemmer nødt til at forklare baggrunden for bestyrelsens handlinger, og det kan nogle gange give stof til eftertanke.
En følelse af tillid
Unge bestyrelsesmedlemmer kan også tit bidrage med alternative ideer, eller gode spørgsmål som kan være med til at udfordre og udvikle bestyrelsesarbejdet. At give de unge lov til at være med, er også at vise en tillid til, at de har noget værdifuldt at byde ind med. Det skaber grundlag for et specielt tilhørsforhold mellem den unge og klubben, at de får følelsen af at være en større del af klubben.
Har I unge i jeres klubbestyrelse, eller har I fået lyst til at få det?