26. May 2022:
Imponerende fremgang giver World Cup optimisme for danske letvægtspiger
- Forside
- Nyheder
- Imponerende fremgang giver World Cup optimisme for danske letvægtspiger
Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen
Blot ca. et år efter sidste års OL i Tokyo tager de danske landsholdsroere det første skridt mod OL 2024 i Paris, når de fra fredag til søndag deltager i sæsonens første store internationale regatta, World Cup 1 i Beograd. Danmark stiller til start i den serbiske hovedstad med fem både, og i blandt dem Mathilde Persson og Marie Mørch i LW2x.
Beograd bliver parrets fjerde internationale styrkeprøve og der er bestemt god grund til masser af optimisme på parrets vegne på baggrund af den imponerende fremgang, som parret har vist siden deres debut ved EM i 2020, dengang under træner Ian Badens ledelse (Træner Thomas Poulsen overtog parret i efteråret 2021).
Luzern har styrket motivationen
Parret havde mindre end et år til at styrke samarbejdet før OL-kvalifikationen i Luzern sidste år, men alligevel gjorde man en flot figur på Rotsee, hvor parret dog missede adgangsbilletten til finalen med 2 sek. (kun de tre bedste i finalen gik videre til Tokyo). Oplevelsen har givet Mathilde og Marie blod på tanden og troen på, at der er meget mere i vente i de kommende sæsoner fra letvægts-parret.
”Den oplevelse vi havde i Luzern til OL-kvalifikationen har givet os virkelig meget motivation til at give den en skalle mere”, siger Mathilde Persson. ”Vi kom så langt, vi kunne på den relativt korte tid, vi havde til at arbejde sammen og forberede os. Vi ved nu, at vi har noget i os og har noget, at arbejde videre på. For os handler det pt om processen, og at sikre at vi får den maksimale udvikling denne sæson, så vi forhåbentlig kan høste gode resultater når OL-kvalifikationen nærmer sig. Det er ikke resultaterne vi dvæler ved lige nu, men vi håber og tror på at vi kan lave gode præstationer denne sæson, der viser os selv, at vi er i en rigtig god proces og gør alt det rigtige”.
Forbedring på en 8-9 sekunder
Deres tidligere træner, Ian Baden, der i Beograd er mandskabsleder, har også været meget imponeret over parrets massive fremgang gennem den relativt korte tid, de har haft til at arbejde sammen. ”I Luzern sidste år havde de generelt forbedret sig omkring 8-9 sekunder i forhold til EM 2020”, siger Ian Baden. ”De har haft en enorm udvikling, hvor de fik en fornemmelse for, hvor meget der skal trænes for at være med og hvor hurtigt man skulle ro for at være med. De fik også en fornemmelse af, at de KUNNE være med. De kunne ikke være med hele vejen, men de kunne være med. Så det var et spørgsmål om, at de blev stærkere og mere udholdende sådan så de kunne være med hele vejen. Og hvis det lykkes for Thomas at arbejde videre med den proces, så tror jeg, at vi næste år har et par, som har mulighed for at gå i VM-finalen.”
Mathilde og Marie satte sidste år studierne lidt på hold for at dedikere sig 100% til den høje træningsvolumen op mod OL-kvalifikationen. I år har forberedelserne naturligt nok fået et lidt andet fortegn eftersom det er første år efter OL, hvor stressfaktoren er knap så høj i forhold til de intensive sidste forberedelser frem mod en OL-kvalifikation.
Anderledes disposition
”Generelt har vi disponeret anderledes i år i forhold til sidste år, hvor vi satte alle sejl ind på at blive klar til maj måned. Denne gang har vi hen over vinteren haft mere fokus på vores studier, så vi er forberedt på en lidt anden måde. Vores primære fokus har været på at få klappet de tekniske detaljer af i forhold til samroningen og have mindre fokus på tung mængdetræning, men vi er overbevist om at vi har disponeret kræfterne rigtig og har fået mere fart ud af det fokus vi har haft”, siger Mathilde Persson og fortsætter:
”Vi er så meget inde i hinandens proces, at vores måde at kommunikere og træne på er anderledes. Vi har roet så meget sammen og kender hinanden så godt, at vi stoler på den anden og ved hvor den ene er en stjerne, og hvor der er brug for at vi hjælpes ad for at få det bedste frem i hinanden. Det bliver virkelig spændende, at se hvor langt vi er i processen og hvor vi ligger i feltet i Beograd”, slutter Mathilde Persson.