wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Hadsund Roklub har gennem flere år markeret sig som den mest succesfulde roklub i Danmark, når det gælder rekruttering af unge gennem Skole OL. Hvad er deres opskrift på succes?

Ifølge Anders Toft Christiansen er Skole OL den vigtigste faktor i hvervningen af nye ungdomsroere. “Hvert år får vi 10 til 15 nye roere ud af arrangementet,” fortæller han.

Det hele starter i idrætstimerne

Et af klubbens centrale elementer i rekrutteringsarbejdet er de træningstilbud, som gives til deltagende skoleklasser før lokalfinalen. Eleverne besøger klubben tre til fire gange, hvor de lærer at ro og – ikke mindst – at samarbejde om at få skiftene til at fungere.

“Når klasserne sammen med deres lærere kommer ned i klubben i idrætstimerne, sikrer vi, at eleverne stifter bekendtskab med klubben og er trygge ved at komme igen. Det første skridt ind i en ukendt verden er altid det sværeste,” forklarer Anders.

Faciliteter og fleksibilitet

Klubben råder over 30 romaskiner og en stor gymnastiksal, hvilket gør det muligt at tage imod store skoleklasser. Men Anders understreger, at “mindre også kan gøre det” – faciliteter alene gør ikke forskellen.

De klasser, som kvalificerer sig til landsfinalen, får lov at låne romaskiner med tilbage til skolen. Maskinerne står til rådighed i tiden op til finalen, og klubben besøger klasserne for at støtte op om deres træning.

Også efter skoletid

Selvom Skole OL typisk foregår i skoletiden, stopper indsatsen ikke dér. “Sidste år havde vi en klasse på besøg efter skoleroningen var overstået – besøget fandt sted efter skoletid, og vi fik tre nye roere den vej,” siger Anders.

I år planlægger klubben at invitere endnu bredere ud – alle klasser skal have muligheden for at prøve at komme på vandet. Med fire følgebåde er sikkerheden godt dækket ind.

Socialisering som nøgle

Hadsund Roklub har i foråret modtaget støtte fra Hempel Fonden til at få endnu flere unge på vandet. En vigtig del af indsatsen er en ungdomstur til Nordtyskland, hvor nye og eksisterende ungdomsroere deltager sammen.

“Kodeordet er ‘socialisering’. Vi skal have nye og ‘gamle’ roere til at hænge sammen som en stor ungdomsgruppe, der svinger godt sammen,” afslutter Anders Toft Christiansen.