wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
DFfR har gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt landets roklubber for at afdække deres behov og udfordringer. 91 klubber deltog, og resultaterne viser bl.a. et ønske om vækst, behov for rekrutteringsstøtte og fokus på generationsskifte. Inriggerbåden er fortsat den mest udbredte, mens coastalbåden vinder frem. DFfR vil bruge indsatsen til at styrke dansk roning.

I februar udsendte Dansk Forening for Rosport (DFfR) en spørgeskemaundersøgelse til alle 148 klubber for at indsamle input om blandt andet aktiviteter, udfordringer og klubbernes ønsker. Undersøgelsen lukkede den 16. marts, og 91 klubber havde valgt at indsende deres besvarelser. DFfR vil nu, i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund, analysere de mange svar. Resultaterne blev i første omgang præsenteret på hovedbestyrelsens møde den 31. marts. Senere vil resultaterne også blive præsenteret for klubberne.

”Allerførst vil jeg sige en stor tak til alle de klubber, der har taget sig tid til at deltage i undersøgelsen. Deres input er af stor værdi for hovedbestyrelsen, udvalgene og sekretariatets videre arbejde med at udvikle dansk roning,” siger Kasper Haagensen, formand for DFfR.

Blandt de centrale konklusioner fra undersøgelsen fremhæves:

  • Klubbers ønske om vækst og et behov for støtte til rekruttering af nye medlemmer.
  • Sikring af generationsskifte er en høj prioritet i mange klubber.
  • Inriggerbåden er fortsat den mest dominerende bådtype i rosporten, men coastalbåden anvendes nu næsten dobbelt så meget som outriggeren.
  • Aktivitetsniveau og sociale tilbud styrker fællesskabet, men aktivitetsniveauet varierer afhængigt af klubstørrelse.
Stevns Klinteløb 2023. Foto: Mads Tolstrup

Undersøgelsen samt et oplæg fra Middelfart og Nykøbing Falster Roklub til Hovedgeneralforsamlingen har tydeliggjort et stort behov for støtte fra DFfR. ”Vi ser en klar efterspørgsel på mere hjælp fra forbundet, og vi vil gøre vores bedste for at understøtte alle klubber. Målet er, at vi i 2026 igen kan fortælle historien om en vækstfremgang i vores klubber,” understreger Kasper Haagensen, formand for DFfR.

Vækst er også en ambition for forbundet. De nyeste medlemstal fra 2024 viser en positiv udvikling med en samlet vækst på 400 medlemmer, så det samlede antal nu er oppe på 16.000 medlemmer i DFfR-klubberne. De indsamlede oplysninger fra undersøgelsen vil danne et solidt grundlag for, hvordan DFfR bedst kan understøtte denne positive udvikling fremadrettet.