wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Mandagens danske løb ved OL, bliver til resultater i begge ender, men begge hold indfrier forventninger

Af Bianca Toftebjerg, [email protected] | Billeder: Lars Møller

Efter et indledende løb i går, hvor det ikke lykkes for den danske W2- med Fie Udby (KVIK) og Lærke Rasmussen (DSR) helt at ramme hinanden, så rejser de sig for alvor i mandagens opsamlingsløb. Her ror de to et veldisponeret løb, der ved 1500m placerer dem på 1. pladsen, en plads de holder hele vejen i mål. Dermed er de to videre til onsdagens semifinale.

Mads Haubro Petersen, der er træner for Fie og Lærke, er meget tilfreds med den indsats som de to leverer på vandet i dag, i deres opsamlingsløb:

”Det var meget bedre i dag, det var mere deres gennemsnitsniveau. Den justering, som vi snakkede om i går, den formåede de at gå ud og tage fat i, i dag og det gav meget mere fart – det var rart at se. Der er stadig lidt vi kan justere på, i forhold til at få dem til at ’springe’ helt som vi gerne vil, så vi har stadig noget arbejde der skal gøres.”

Men i dag lykkes det for de to, at ro sig i semifinalen, noget der også var en lettelse, særligt for Fie. Det har hun sat lidt ord på, overfor DR. Det kan du læse mere om her.

Landstræneren fortæller at damerne i dag, skal sidde lidt på en cykel og lige ’trille’ af, men ellers får de lov at ’holde fri’ i hoveder og krop. Semifinalen i W2- ligger onsdag, derfor er i morgen en løbsfri dag for Fie og Lærke. Her skal de holde sig i gang, og have et par pas på vandet, fortæller Mads Haubro:

”I morgen skal vi ud, have et par pas på vandet og lege lidt med tingene. Vi skal holde det hele i gang, men når man træner mellem konkurrencerne, så træner man jo ikke for at træne. Vi træner for at holde systemet i gang, men egentlig også bare for at lege lidt med båden, fornemmelsen i båden og måske lave nogle små justeringer. Det var også det vi gjorde i går eftermiddags, de gik ud og legede lidt med det og trænede det man nu kan nå at træne på så kort en tur. Men for konkurrencen i dag, var den tur jo vigtig. Så derfor kan sådan nogle ’trillepas’, eller rolige ture på vandet, godt være væsentlige, i sådan en lang regatta som OL jo er.”

W8+ har fået olympisk debut og skal med en 4. plads ro opsamling

Det var ikke forventet at W8+ med Nikoline Laidlaw, Sofie Vikkelsøe, Karen Mortensen (alle DSR), Frida Werner Foldager (Roskilde), Sára Johansen, Clara Hornnæss (begge KVIK), Caroline Munch (Roskilde), Nanna Vigild og cox Sophie Østergaard (begge DSR) kunne ro sig ind på en førsteplads (og dermed direkte i A-finalen) i dagens indledende løb ved OL, som samtidig var OL-debut for samtlige ni damer i båden.

Og den danske båd ender da også på sidstepladsen, men træner for de ni damer, Frederik Taulbjerg ser et hold, der trods lidt ‘startstress’ formår at få forbedret deres indsats gennem løbet:

”Der var lige lidt stress, som skulle roes ud af kroppen. Særlig på de første 1000m synes jeg de ser stressede ud, men herefter finder de rytmen og arbejder bedre sammen og jeg synes de bliver bedre gennem løbet. Nu har vi to dage, inden opsamling, her skal vi ud og træne og få flere gode træninger hernede, hvor der er lidt mere ro på. Nu har de set OL-byen, de har set robanerne, de har roet deres første løb ved OL, så nu har de noget mere konkret at arbejde i. Alt det stress der har været, det er væk nu.”

Siger Frederik Taulbjerg og fortsætter:

”Der er nogle ting, der skal blive bedre og det er alle enige i. Så på torsdag regner vi med, at der er der lidt mere ro på tingene, så de kan gøre deres ting. Men jeg synes de gør det godt, de gør det godt op mod løbet og har et godt stemningsniveau og igen her bagefter. Her har de den helt rette balance i forhold til ikke at være alt for skuffede, men stadig have den her med, at der er ting de kan gøre bedre.”

Men der er heller ingen tvivl om, hvor stort det var for de ni damer, at få olympisk debut. Det har de sat ord på, både overfor DR og for Eurosport, og indslaget med Eurosport kan du se her: