10. October 2016:
DFfR og Projekt Robattle udvikler ungdomsroning i Thisted
- Forside
- Nyheder
- DFfR og Projekt Robattle udvikler ungdomsroning i Thisted
I 2014 indledte Projekt Robattle et forløb med Thisted Ro- og Kajakklubs ungdomsafdeling. På det tidspunkt havde klubben kun omkring to aktive ungdomsroere i roning. I 2016 er tallet nået op på otte. Ifølge ungdomstræner Anne Marie Visby skyldes det i høj grad hjælpen fra Dansk Forening for Rosport og ungdomsinitiativet Projekt Robattle.
Af Gustav Højmark-Jensen.
Tilbage i 2014 startede samarbejdet mellem Projekt Robattle og ungdomstrænerne i Thisted Ro- og Kajakklub. Dengang handlede det om, at vække de unges interesser for roning, og samtidig få nogle gode og engagerede instruktører med på holdet. Det må siges at være lykkedes, idet Thisted Ro- og Kajakklub nu har næsten 30 tilmeldte ungdomsroere, og omkring 11 instruktører fordelt mellem roning og kajakroning.
Anne Marie Visby, der er ungdomstræner i ro-afdelingen af klubben, fortæller:
“Jeg havde enormt meget gavn af den hjælp vi fik fra Projekt Robattle tilbage i 2014, specielt på ro-siden. Nu er vi blevet mange flere instruktører, så vi kan planlægge flere aktiviteter for de unge. Førhen var vi kun 4-5 instruktører på tværs af roning og kajak”.
Ifølge ungdomstræneren i Thisted Ro- og Kajakklub, har Projekt Robattle og Nordea-fonden Challenge været et kæmpe hit, og hun tilskriver dem en stor del af udviklingen af klubbens ungdomsafdeling:
“Aktiviteterne vi har lavet og deltaget i, i samarbejde med Projekt Robattle og Nordea-fonden, har virkelig haft en effekt på vores ungdomsafdeling. Det er skønt at se flere af de unge kajakroere komme ud og sidde i en robåd, og de hygger sig rigtig meget med det. Det har åbnet nogle rigtig gode muligheder for at møde andre klubber, og da jeg var med til at afholde ‘Danmarks stærkeste klasse’, der kunne man virkelig mærke energien med 150 unger på vandet”.
Det meget åbne vand ved Thisted Ro- og Kajakklub betyder, at instruktørerne skal have en del erfaring. Foto: Fjordstengaard Photography.
Ifølge ungdomstræneren har det især også været vigtigt at få flere kompetente instruktører med på “ungdomsholdet”:
“Vi ligger i et farvand, hvor det kan være svært at komme ud som roer. Vi har meget åbent vand, så vi havde virkeligt brug for mange og gode instruktører. Det er primært nogle af de unges forældre, der er instruktører og det er primært på kajaksiden. Jeg står, sammen med en hjælpetræner, for ro-siden, men vi har alle sammen et super godt samarbejde, og jeg har fået flere af de unge over og ro sculler, så det er fantastisk. Men en ekstra instruktør i roning ville være dejligt, så kan vi fokusere på de unge, der virkeligt viser potentiale”.
De næste mål for ungdomsroningen i Thisted Ro- og Kajakklub bliver, ifølge Anne Marie Visby, at fastholde de unge med spændende aktiviter. Med en ekstra instruktør i roning kunne hun sagtens overveje at tilbyde de unge både ergometer grandprix og andre spændende aktiviter, selvom sæsonen for roning snart er slut. Hvis der i den nye sæson er stemning for kaproning, så vil Anne Marie Visby gerne give de unge muligheden for at prøve kræfter med det. Værktøjerne til at arrangere kaproning har hun allerede adgang til gennem Projekt RoBattle.