Selvom kun de færreste af de ellers planlagte overnatninger kom til at passe, så havde de 20 deltagende roere alligevel en dejlig langtur
Danmark viste sig ikke altid fra sin dejligste side, da 20 roere i uge 32 var på sommerferielangturen: Langs Østsjællands kyst og gennem Smålandsfarvandet til Vordingborg.
Hvis man troede alt kunne gå efter planen, når man ror langs østvendte kyster, og vinden primært kommer fra vest må man tro om. Fleksibilitet fra alle er nødvendigt, og så kan man få en dejlig tur med (dejligt) mange ændringer.
Turens rute blev Køge, Rødvig, Fakse Ladeplads, Præstø, rundt Præstø fjord, sommerhus på Jungshoved, Mønbroens Camping med eftermiddagstur til Stege og Vordingborg. Kun de færreste af vores overnatninger var på den planlagte dag i den planlagte roklub, men roklubberne, hvor vi overnattede, var alle venlige og imødekommende, så vi kunne få et sted at slå os ned med luftmadras og sovepose, m.v.
Et sted havde vores overnatningsroklub kun en bådhal og et kombineret rum til møde, madlavning, spisning og motion. Hvad gør man så, når der netop denne aften skal være møde i roklubben omkring det tidspunkt, hvor vi skal lave mad og spise? Man laver selvfølgelig maden ude i det fri på det medbragte kogegrej, kører både ud af bådhallen og sætter haveborde ind i stedet. Et kort stykke tid var der ved at være lidt krisestemning: Rødvinsglassene var inde i mødelokalet, og det var ikke velset, at vi forstyrrede mødet alt for meget. Men også denne udfordring blev klaret, og vi kunne nyde den obligatoriske rødvin af stilfulde glas. Alle havde vist en herlig aften i bådhallen.
En planlagt overliggerdag ved Møns Klint blev i stedet til en rigtig spændende overliggerdag ved Stevns Klint. Dagen før havde vi i hårdt vejr roet rundt om Stevns Klint, og da næste dag pga. vind, strøm og bølger blev en overligger dag, var det helt oplagt, at vi skulle se Stevns Klint fra trampe stien på toppen af klinten.
Første stop på denne tur var Stevnsfortet, hvor vi fik en engageret rundvisning af en tidligere ansat. Stevnsfortet var under Den Kolde Krig en hemmelig brik i Danmarks og Nato`s forsvar og er i dag et spændende museum.
Vi fik den udvidede guidede tur med en lidt længere tur i de underjordiske gange ud i det fri ad de adgangsveje vi havde set i klinten, da vi roede forbi dagen før. Senere travede vi videre ad den flotte trampe sti til Stevns Museum med klintens historie og Højerup Kirke, der har været ved at styrte ned af klinten. Det blev en rigtig spændende dag, der både bød på motion, imponerende flot natur og historiske og kulturelle oplevelser.
Der kom heldigvis kun denne overliggerdag, men roningen blev selvfølgelig altid tilpasset vejret. Det var f.eks. ved en dag at stå op kl. 5 for at ro kl. 7, og en anden dag ved først at starte med at ro ved 15-tiden, og ved at afkorte dagsdistancerne. Altid efter meget grundige konsultationer med diverse vejrmeldinger.
Næsten alle rodage bød på udfordringer forårsaget at vind, strøm og bølger, men alle klarede det i fin stil.
At vi 20 roere fra 14 forskellige klubber alle fik en rigtig fin tur på trods af vejrets drillerier skyldes i væsentlig grad Lise og Allan Pedersens evner som turledere. Tak for det.
Lene Vittrup
Aalborg Dame Roklub
-
Kontakt:Lise PedersenAnsvarlig, DFfRs udstationerede bådeTlf.: +45 28 90 49 70Mail: [email protected]