wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Årets første World Cup i Beograd nærmer sig med hastige skridt, og derfor var der al mulig grund til at besigtige de danske landsholdsroeres præstationer i weekenden ved Copenhagen Regatta

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen
Foto: Svend Aage Nielsen, rowing.dk

En af de bådtyper, der for alvor havde de danske mediers bevågenhed sidste år ved VM i Florida, var den tunge danske herrefirer. Og i Beograd skal bl.a Tøger Berg Rasmussen (DSR), Steffen Bonde (Odder), Lars Fjord (DSR) og Tobias Kempf (DSR) forsøge at gentage eller forbedre den flotte femteplads fra Sarasota. Og spørger man Tobias Kempf er der på baggrund af Copenhagen Regatta masser af optimisme i båden frem mod Beograd.

Fra start- til banetempo
”Jeg synes det gik ok. Vi havde en lidt svær periode efter træner-ændringerne, men nu synes jeg at tingene langsomt er faldet på plads. Det er begyndt at gå fremad igen og det var rigtig dejligt at få den første 2 km i weekenden”, siger Tobias. Kvartetten, som vandt den åbne klasse i M4- lørdag, opbyggede en del know-how i weekenden, som man vil bruge i de sidste forberedelser til Beograd, bla. omkring overgangen fra start til banetempo.

”Vi skal sørge for at overgangen fra start til bane kommer til at sidde, så der faktisk slet ikke er en overgang. Det betyder, at vi ikke kalder rytmen ned i noget banetempo, men bare fortsætter, for nogle af de hold, vi kommer op i mod i Beograd, de går fra land og så fortsætter de bare. Men vi er begyndt at kunne holde det meget længere end i starten, så det er meget positivt”, siger Tobias Kempf.

Aner ikke hvor man står
En af de absolutte profiler på landsholdet, Sverri S.Nielsen (DSR), der sidste sæson i herrernes singlesculler for alvor fik sit gennembrud på den internationale scene, da han for første gang kvalificerede til en A-finale i World Cuppen, var også i aktion i weekenden. Men på trods af, at have vist et lovende niveau, var det færøske muskelbundt meget i tvivl om, hvor han står før Beograd.

”Jeg roede 6.50 min. om søndagen uden at køre mig selv i bund og det giver selvfølgelig en vis optimisme. Men man skal ikke tro, at man står stærkt fordi man ror ’et godt løb, der er så mange faktorer, der kan spille ind. Det eneste, man kan gøre er, at træne hårdt, forberede sig godt fysisk, og så forberede sig mentalt på, at de andre også ror stærkt”, siger Sverri efter weekendens strabadser.

”Mentalt rust skal bankes af”
Mathilde Persson (Bagsværd Roklub) kommer sammen med Juliane Elander Rasmussen (Odder Roklub), Aja Runge Holmegaard (Roskilde Roklub), Trine Toft Andersen (Hadsund Roklub) og reserven Iben Østergaard (Bagsværd Roklub) ikke i aktion i Beograd. Men letvægtskvartetten, der næste sæson skal halveres til en letvægtsdoublesculler, der skal forsøge at kvalificere sig til OL i Tokyo 2020, fik ved Copenhagen Regatta en værdifuld test mod bl. a den tunge danske damefirer.

”Vi har roet lidt mod den tunge firer i træning, men vi havde ikke på den måde ræset mod dem, så det var sjovt at få testet det af”, sagde Mathilde, der vedkendte, at man mentalt skal have ”banket lidt rust af” efter det første 2 km ræs.

”Man skal lige i gang igen, man skal lige have hevet plastret af. Fysisk er vi klar, vi har gjort alt for at forberede os på den bedste måde. Men oppe i hovedet, der skal man lige ind i det kapronings-mode igen, hvor man skal sætte sig op til igen at skulle blæse igennem en to km”, sagde Mathilde, der roste samarbejdet på letvægtsfireren.

”Vi er en meget sammentømret gruppe med et virkeligt godt forhold til hinanden. Man kan godt mærke, at på et tidspunkt, så skal der sorteres to fra, men vi prioriterer, at hjælpe hinanden igennem den daglige træning. Hvis man vil noget, så bliver vi nødt til at højne hinandens niveau”, slutter Mathilde.