I Trakai, Litauen, har det været en god, dansk dag for de 26 juniorroere der er afsted til Baltic Cup 2021
Af Bianca Toftebjerg | Billeder: Den danske U-landsholdslejr (Lea Sletting Jakobsen, Frederik Taulbjerg, Nils Henrik Stene)
Førstedagen ved dette års Baltic Cup, har vanen tro, budt på den klassiske 2000m-distance for de deltagende roere. Som altid, er mesterskaberne opbygget således, at roerne om formiddagen ror indledende og om eftermiddagen finaler.
Ved mesterskaberne stiller Danmark med fuldt hold, og mange nye, unge roere. Noget der glæder Landstræner for talentudvikling Nils Henrik Stene:
”Det er dejligt, at der er Baltic Cup igen, efter det blev aflyst sidste år. Det er motiverende at være her, og det er det vigtigste ved Baltic Cup, så på den måde fungerer det efter hensigten. Vi har kun få Junior A-roere med, så vi har mange roere med, som har tiden foran sig.”
Fortæller Landstræneren og fortsætter:
”Det er fedt at være afsted med en ny gruppe, og jeg håber det har den effekt på dem, at de tænker ’det her er fedt, vi vil gerne have mere’ og omsætter den motivation til sund og god træning når de kommer hjem.”
I år er der et par nye lande på startlisten, da mesterskaberne sidste år skiftede navn til Open Baltic Cup, og dermed tillader alle lande at søge om lov til at deltage i mesterskaberne.
Da antallet af deltagende både, i år, er knap så højt som vi er vant til, så har de fleste af de danske mandskaber til formiddag roet banefordeling, og har dermed fra start været sikret en plads i eftermiddagens A-finale.
Men netop det, at flere af de deltagende lande ikke stiller med fuldt hold, er noget der ærgrer Nils Henrik Stene:
”Der er et corona-impact, som gør at det er et mindre Baltic Cup end det plejer. Men jeg påpegede på mandskabsledermødet i går, at det er for ringe, at de store ronationer som eksempelvis Polen, Litauen, Tyskland og Rusland ikke har sørget for at prioritere, at komme med et fuldt hold. For jeg tror ikke på, at de ikke har roerne til det, og så er det ærgerligt, at det ikke bliver prioriteret.”
Tre danske medaljer
Efter formiddagens indledende løb, var der roet ni A-finaler og én enkelt B-finale hjem ved mesterskaberne. Eftermiddagens finaler har rystet i alt tre medaljer af sig – en af hver slags.
I JW1x ror Frida Werner Foldager (Roskilde) en guldmedalje hjem, noget som også høster ros fra landstræneren:
“Fridas guldmedalje er flot. Det er en sej måde hun gør det på, for hun er helt kølig både før, men også under hendes løb i dag.”
Frida Werner Foldager (Roskilde) med guldmedaljen hun vandt i JW1x over Norge og Finland
De to andre medaljer ror Danmark hjem i JW4- og JW2-, hvor pigerne tager hhv. bronze og sølv.
Dina Poulsen og Liva Østergaard Nielsen (begge Sorø) vandt sølv i JW2-
Laura Møller (Holstebro), Lea Lubeck (Hadsund) samt Ægir-pigerne Marie Martens Christensen og Liv Jensen vandt bronze i JW4-
Sådan er det gået de andre danske mandskaber
JM4x med Hadsund-drengene Mads Hessellund, Kian Harati og Frederik Bertelsen, samt Oliver Bach (Randers) slutter på sjettepladsen i deres 2000m A-finale.
I JM2- slutter Mads Bjørndal Kirstein (Kolding) og Tobias Holt Poulsen (Odense) på fjerdepladsen i A-finalen på 2000m.
Christian Runge (Lyngby) slutter på femtepladsen i JM1x A-finalen.
JM4-med de tre Bagsværd-drenge Nikolaj Kragh Simonsen, Theis Wolfram, Jakob Lynbech og Viggo Lambert (KR) slutter på sjettepladsen i deres A-finale på 2000m.
JM2x med Joachim Brahe Møller (Ægir) og August Husted Coutant (Sorø) slutter på sjettepladsen i deres A-finale på 2000m.
JW4x med Silkeborg pigerne Marie Kleist og Mathilde Lyngholm samt Roskilde-pigerne Silje Trenter og Isabella Bache slutter på fjerdepladsen i deres A-finale på 2000m-distancen.
Søndag venter sprint-distancen på 500m, og hvornår de danske roere skal i aktion, kan du se via link i højre side/i bunden af siden her (husk blot at trække en time fra tidspunkterne, da Litauen er en time foran).
-
Mere om dagen i dagKlik her
-
Søndagens startlisteHent den her
-