wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Anden dag ved Sorø Internationale Regatta er overstået. Og i dag har vejret drillet roerne på søen, lidt mere end det gjorde lørdag.

Det er søndag aften, og de fleste roere, trænere og forældre har for længst vendt bådtraileren hjemad fra weekendens Sorø Regatta. Nu er der kun de sidste regattaansvarlige tilbage, som er i gang med oprydningsarbejdet efter weekendens regatta.

Af Bianca Toftebjerg, [email protected] – billeder: Slothpotos.dk

Igen søndag har glade roere, været at finde over det hele, ved regattaen i Sorø. Også motorbådsføringen og det nye dommertårn har ved weekendens regatta også modtaget stor ros fra de involverede.

Fra morgenstunden tegnede det til en dag med rolig vind, men vejrudsigten var ikke helt holdbar og dagen startede vådt. Senere på dagen blæste det op, og da Sorø Sø er åben flere steder, skabte det lidt problemer.

Som i går, var den korteste distance på regattabanen 500m og den længste 2000m, men hen ad eftermiddagen måtte der kortes af banen, da de sidste 500-1000m ikke var til at ro på, grundet vinden.

Gennem hele dagen, har der været mulighed for at se dygtige roere i aktion på vandet, og igen søndag har der været særlige præmieoverrækkere tilstede ved regattaen. Som i går, havde et par stykker fra kommunalbestyrelsen slået vejen forbi, for at overrække medaljer men også Mads Kruse Andersen, som i 2008 vandt OL guld i Guldfieren var med til at overrække medaljer til de vindende roere.

Dette års Sorø Regatta har været lidt anderledes for dommerne, i år har regattaen nemlig fået nyt dommertårn – i to etager. Der giver dommerne mulighed for, at sidde indendørs i tørvejr og med de to etager har de bedre overblik over regattabanen.

Man har til Sorø Regattaen i år, testet det nye dommertårn, som til næste år nok skal være endnu mere aktivt. Når Sorø Internationale Regatta afvikles til næste år, kommer regattaen nemlig til at danne ramme om Junior Nordisk Mesterskab også – det betyder at der, med stor sandsynlighed kommer endnu flere roere til søen i 2018.

Sorø Internationale Regatta og Junior Nordisk Mesterskaber 2018 løber af stablen d. 7-8 juli 2018 – så allerede nu kan du sætte kryds i kalenderen.

Til højre kan du se resultaterne fra søndagens løb, og du kan også komme direkte til reportageartiklen fra første dag, ved Sorø Internationale Regatta.

Følg med på roning.dk i morgen, hvor vi bringer endnu en artikel, med Sorø Regatta som omdrejningspunkt.

Vi slutter af med et par billeder, af nogle glade roere fra weekendens regatta.