wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Første dag ved Sorø internationale Regatta er veloverstået og vejret har vist sig fra sin pæne side denne lørdag i Sorø.

Dag 1 ved Sorø regatta er overstået, der har gennem hele dagen været mulighed for at se dygtige roere på den vestsjællandske sø og der er blevet uddelt medaljer til mange af de dygtige roere.

Af Bianca Toftebjerg, [email protected] – billeder: Slothphotos.dk

Den korteste distance på regattabanen har i dag været 500m, hvor den længste har været 2000m.

Lørdagens løbsliste var tætpakket, og kl. 07.00 startede det første indledende løb. Over hele dagen, har der været mulighed for at se flot roning på søen med alt fra Junior C roere til masters roere i bådene. Selvom arrangørerne har gjort deres for, at holde den stramme tidsplan, skred den alligevel lidt men sidste løb blev afviklet ’kun’ 20 minutter efter den planlagte starttid kl. 18.08 – hvilket for en regatta er ret godt.

Vejret har i den grad været med regattaen, lørdag morgen startede med lidt regn men hen på eftermiddagen klarede det op, og den sidste del af eftermiddagen har solen skinnet fra en nærmest skyfri himmel.

På dag et har der været mange besøgende i Sorø. Udover roere, trænere, forældre og frivillige har regattaen også haft besøg af nysgerrige tilskuere som har været interesseret i at se hvordan en stor regatta som Sorø Regattaen ser ud.

Til at overrække medaljer til de vindende hold, havde regattaen besøg af de lokale banker og folk fra lokalrådet – det er blevet en slags tradition at de kommer forbi og det giver også god synlighed for bankerne.

Selvom antallet af tilmeldinger til regattaen i år er lidt lavere end de var sidste år, er der stadig tale om en af nordens største regatta traditioner og startlisten er ikke kun præget af dansk klingende efternavne. I år har regattaen haft besøg af 6 roere fra Japan, men også vores nordiske lande har været at finde på startlisterne til lørdagens regatta.

I morgen venter endnu en dag med løb på Sorø Sø, fra kl. 07.30 til kl. 16.50 og vejrudsigten lover svag vind, men ingen nedbør.

Den foreløbige resultatliste kan findes via. linket til højre.