wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Træningslejren i USA skal give landsholdet svar på spørgsmål om man har valgt rigtigt ved at lægge lejren andetsteds end Østrig

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Landsholdet præsterer altid bedst, når de har mulighed for at forberede sig i trygge rammer. Det er en devise, som DRC næsten altid har opereret ud fra, og det også derfor, at man før OL næsten altid har forberedt sig i Völkermarkt i Østrig på det samme hotel. Her har roerne ikke skulle gøre sig unødige bekymringer om, hvad det var, man kom ned til, hvordan maden var og om søen var god nok. I Østrig har landsholdsroerne været bekendt med næsten hvert eneste støvfnug på Hotel Krone og gåturen fra hotellet til søen var så bekendt, at roerne på det nærmeste kunne foretage den med bind for øjnene.

Men sådan bliver det ikke næste gang, man skal til OL for i 2020 har DRC som bekendt besluttet sig for, at lave om på det gammelkendte mønster. 4. September indgik tidligere Sportschef Lars Christensen aftalen med borgmesteren fra Ogata, Hiroto Takahaski samt den danske ambassadør i Japan, Freddy Svane, der betyder, at det danske landshold op til OL i Japan henlægger forberedelserne til Solens Rige for at optimere træningsforholdene i forhold til varme, luftfugtighed, vandforhold, indkvartering, etc..

Brud med traditioner
Sådanne brud med konventionelle arbejdsmønstre kræver naturligvis tilvænning, og måske netop derfor er det faktum, at VM i år foregår i Sarasota, Florida lidt af en gave til det danske landshold. Nu får man nemlig en enestående mulighed for at prøve at placere en træningslejr i et uvant miljø, der vejrmæssigt har en del ligheder med det, landsholdsroerne kan risikere at blive udsat for under japanske himmelstrøg. Ca. 150 km fra Sarasota, hvor VM kommer til at foregå, har rolandsholdet indlogeret sig på et klassisk golf-resort i Clermont ca. ti minutters kørsel fra den sø, hvor den daglige træning foregår (indtil orkanen Irma lavede om på den rutine).

Men før man kom så langt har der været lange og tunge overvejelser om man nu også ønskede, at henlægge træningslejren til den amerikanske sydkyst. For én ting, er at planlægge en træningslejr i Østrig, noget helt andet er lige pludselig, at skulle gøre det i Florida, forklarer talentkoordinator Anders Tranberg Andreasen, der i USA har ageret holdleder.

Logistisk udfordring
”I Østrig vidste vi, at det var et nemt set-up fordi vi har været der før og der kunne vi bare køre traileren derned. Men logistikken er naturligvis helt anderledes, når du skal arrangere en lejr i USA. Oveni kommer alt det her med tidszone-tilvænning og varme/fugtigheds-tilvænning, og det har skabt en masse nye udfordringer fordi vi lige pludselig skal ind i en helt masse nye aftaler”, siger Anders, der afslører, at der har været en hel del logistiske overvejelser.

”Det skib, der skulle fragte containeren med bådene, det gik i stykker på vej til Bremerhaven, så vi først fik bådene til rådighed i USA i sidste øjeblik. Samtidig havde jeg fat i mange amerikanske myndigheder for at finde ud af, om man må køre rundt med en trailer i USA. Det er bare to eksempler i en lang række af ting, der har skullet løses”, siger Anders.

Når landsholdet vender næsen hjemad efter VM, der slutter 1.oktober skal træningslejren evalueres ud fra en række kriterier, der vil give et klart billede af, om lejren har været en succes. ”Det hele er en afvejning af, om man vil tage det, som man ved virker eller tage chancen og prøve noget, der er nyt og som har en række andre fordele. Og det er det, som vi forhåbentlig får en fornemmelse for i Florida”, slutter Anders Tranberg Andreasen.