wave Created with Sketch.
Her kan du blive klogere på, hvordan DFfR forholder sig til Antidoping

Antidopingreglerne er et internationalt, ensartet og sammenhængende regelsæt i idrætten, der skal beskytte den enkelte udøver og sikre ren og fair konkurrence for alle.

Heldigvis ser det ikke ud til at doping er et stort problem i dansk roning, men DFfR prioriterer alligevel at gøre en betragtelig indsats indenfor forebyggelse og uddannelse. I DFfR arbejder vi for, at alle roere og støttepersonale (fx trænere, ledere, fysioterapeuter mv.) der deltager i konkurrence eller andre aktiviteter under DFfR kender og accepterer antidopingreglerne og det ansvar som følger med.

Som medlem af Danmarks Idrætsforbund er DFfR og DFfRs medlemmer forpligtet at efterleve De Nationale Antidopingregler. De internationale antidopingregler (kaldet WADA-kodekset) er implementeret i De Nationale Antidopingregler. Mere information kan findes på Anti Doping Danmmarks hjemmeside (se link i højre side/i bunden af siden).

DFfR er ligeledes medlem af det internationale roforbund World Rowing der også følger WADA’s regler og retningslinjer.

DFfR har udarbejdet retningslinjer for antidoping i forbundet. Retningslinjerne giver information om hvilke emner man skal være opmærksom på. De nyeste retningslinjer, kan til enhver tid findes her.

DFfR samarbejder med Anti Doping Danmark om oplysningsarbejdet og årligt udarbejdes en uddannelsesplan, hvor forbundets antidoping-arbejde aftales sammen med Anti Doping Danmark. Mere konkret betyder det, at DFfR definerer præcist hvilke forebyggende indsatser man ønsker at gennemføre i den kommende sæson. Roere og støttepersonale vil derfor at opleve at antidoping løbende vil blive programsat i forbindelse med udvalgte forbundsaktiviteter.

DFfR fungerer også som sparringspartner for roere, trænere, klubber og lignende, hvis der opstår et behov for hjælp i forhold til anti doping-arbejdet lokalt.

På siderne her finder du mere information om antidoping-arbejdet:

  • World Anti-Doping Agencys (WADA) er det international styrende organ på antidoping-området. Hele WADA’s regelsæt findes her.
  • Antidoping er også relevant i forhold til DFfRs ernæringspolitik, når det gælder kosttilskud. DFfRs ernæringspolitik kan læses her.