23. June 2016:
Sportschef: OL-roerne er, hvor de skal være
- Forside
- Nyheder
- Sportschef: OL-roerne er, hvor de skal være
Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen
Landsholdsroerne fik endnu et fingerpeg om, hvor de står rent form-mæssigt, da World Cuppen i Poznan løb af stablen i den forgangne weekend. Og der var rigtig meget at glæde sig over fra en dansk synsvinkel. Tre sølv – og en guldmedalje og en række præstationer, der vigtigst af alt gav forhåbninger om, at der ligger store resultater forude i Rio. Af samme grund var sportschef Lars Christensen også begejstret for sætte et flueben ud for en vellykket sidste generalprøve før OL.
”Jeg var meget tilfreds med det, jeg så i Poznan. Det var lidt en fortsættelse af det vi så i Luzern, hvor vi kunne se, at vi blev bedre og bedre og at vi bestemt var på rette vej. Jeg synes, at det vi kan se, det er, at det er lykkedes for os, at time det rigtig godt. Og de næste seks uger bliver ekstremt vigtige i forhold til vores forberedelser mod OL. Hvordan vi teknisk, fysisk og mentalt kommer ud af den periode og hvor godt forberedt vi kommer til Rio”, siger Lars Christensen, der ikke ser noget behov for ændringer i forberedelserne op til Rio.
Timingen er rigtig
”Der er ikke nogle ting, der skal gøres anderledes, vi skal holde os til den plan, der er lagt. Og stor kredit til alle trænerne for den måde, de har timet det på. De ser, de ting, man skal være opmærksom på for hele tiden, at kunne udvikle. De har været gode til at se, hvor roerne er lige nu, og hvad der skal til for at bringe dem videre. Jeg synes trænerne har formået at arbejde videre med nogle af de ting, som vi så i Luzern, så vi generelt så præstationer på et meget højt niveau”, siger Lars Christensen.
Blandt dem, der virkelig gjorde det fantastisk i Poznan var ikke mindst Juliane Elander Rasmussen (Odder) og Anne Lolk (DSR) i LW2x, der roede hurtigere end nogensinde før, og fik sølv efter Holland, der endda måtte sætte verdensrekord for at holde danskerne sig. Pigerne understregede også bagefter, at motivationen for at komme i træningslejr i Völkermarkt var tårnhøj i kølvandet på Poznan. Lars Christensen pointerer også, at podiepladsen kan have givet pigerne en vital ekstra tro på egne evner.
”Jeg synes, det var meget glædeligt, at Anne og Juliane fik hul på bylden og endeligt kom på podiet. De fik endelig indfriet det enorme potentiale, som vi alle sammen ved de har og slår New Zealand – ikke en, men to gange. Det giver tro på store ting i Rio”, siger Lars Christensen.
Kan Guldfireren hente kiwierne?
Hos Guldfireren var der trods en sølvmedalje stor utilfredshed med præstationen, da man sluttede 2,73 sek. efter New Zealand i A-finalen. Men Lars Christensen maner til besindighed og tror på, at den velkendte kvartet i træningslejren kan indhente noget af det tabte før OL.
”Der er ikke nogen tvivl om, at New Zealand ror godt i øjeblikket, og så må vi se, hvor meget vi kan hente. De har fået ny træner og det kan godt være, at det har gjort noget ekstra for dem. Men vi skal ikke fokusere på dem, men i stedet se på os selv og se, hvor vi kan forbedre os. Guldfireren vil køre meget højintensitetstræning her til sidst, som vil give dem rigtig meget og vi har erfaring med, at den type træning, som de vil køre op til OL vil give dem et voldsomt boost”, siger Lars Christensen.
Endelig var der roser fra sportschefen til de unge talenter, som i Poznan også gav indikationer på, at fremtiden for dansk roning tegner lys.
”De unge gjorde det generelt fantastisk. Emil og Jens bliver bare bedre og bedre og når de bare kører på, så har de rigtig god fart i båden. Også letvægtsherredobbeltfireren var i en klasse for sig i forhold til deres konkurrenter. De viser et meget højt niveau selv om de ikke var pressede på nogen måde, så alt i alt kan vi være meget tilfredse med stævnet i Poznan”, slutter Lars Christensen.