19. January 2020:
Sverri stjal billedet i fantastisk DM-kulisse
- Forside
- Nyheder
- Sverri stjal billedet i fantastisk DM-kulisse
Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen, foto: Dorthe Jensen
Gladsaxe Sportscenter var lørdag spændt til bristepunktet med unge håbefulde talenter til etablerede landsholdsroere, Masters-roere samt gamle verdensmestre og OL-medaljetagere. Og med blot seks måneder tilbage før OL sættes i gang i Tokyo, var dette en enestående mulighed for dansk ronings kommende profiler til at opleve de nuværende stjerner på allertætteste hold.
Generalprøve på portugisisk træningslejr
Landsholdsroerne sætter onsdag kursen mod Portugal og den første af en række træningslejre på det imponerende Avizaqua Team Center som for to bådes vedkommende skal forberede dem på Tokyo og for resten tjene som opvarmning til OL-kvalifikationen i Luzern senere på året. Danmarks måske allerstørste medaljehåb Sverri Nielsen viste i Gladsaxe, at formen peger i den rigtige retning, da han for fjerde gang siden 2015 forbedrede den danske rekord i den åbne klasse, så den nu lyder på 5,44,3 min. Bagefter var Sverri naturligvis rigtig godt tilfreds med indsatsen.
”Jeg havde det meget godt da jeg kom ud til hallen. Jeg var rolig og selvsikker på, at jeg nok skulle køre hurtigt. Lige før jeg gik i gang kunne jeg godt mærke at jeg var lidt træt i benene og der var et lille stykke på midterstykket, hvor jeg syntes at det var ved at blive lidt tungt, men det var meget tæt på, at jeg fulgte hele planen. Normalt så er det sådan, at hvis jeg ikke føler mig godt tilpas, så kan jeg tage en lille smule af og ellers kan jeg lægge lidt til. Jeg vidste godt at jeg havde roet hurtigt i træning, men jeg var nok lidt overrasket over, at jeg fik kappet så meget af rekorden. Jeg havde ikke forventninger om at jeg skulle gøre det, men jeg vidste at jeg kunne gøre det.”, sagde Sverri Nielsen.
Godkendt dag på kontoret
I den åbne klasse satte Fie Udby Erichsen streg under sin favoritværdighed og vandt med komfortabel afstand ned til Nina Hollensen, også selv om Fie havde en dag, hvor hun ikke kunne true den rekord, hun satte ved DM i 2016. Fie genvandt sit mesterskab i tiden 6,36,00 min og bagefter kunne nordjyden puste ud efter en godkendt dag på kontoret.
”Det gik som det skulle, jeg lå i det jeg havde aftalt med Thomas. Og så skulle jeg bare se om der var noget at give af til sidst og det var der så ikke. Og sådan er det jo. Nogle dage føler man at man kan sætte en spurt ind og så ror man bare lynhurtigt de sidste 500 meter og andre gange, så holder man bare tempoet og det var det, som jeg gjorde i dag. Jeg havde en god fornemmelse i kroppen og det var fedt. Det var ikke en af de bedste dage, men det var heller ikke en af de dårligste dage. Det var en gennemsnitsdag, som jeg kan gøre forhåbentlig ti ud af ti gange, og det er dejligt, at det, jeg leverer til træningen kan jeg også levere i konkurrence”, sagde Fie.
Personlig rekord
En anden, der kunne være rigtig godt tilfreds med dagens indsats var Frida Sanggaard Nielsen, der satte personlig rekord med tiden 6,47,2 min og dermed vandt kvindernes U23 klasse.
Jeg havde lavet en plan med Lisbet (Falch Jacobsen, red), og den fulgte jeg egentlig til punkt og prikke i forhold til start, banetryk og fokuspunkter. Jeg har noget at arbejde med i min spurt, som jeg nogen gange udsætter så lang tid, det er muligt. Men i dag tog jeg kampen op med mig selv og så fik jeg spurtet. Det var selvfølgelig meget hårdt, men det skal det jo være. Jeg kunne se, at hvis jeg satte spurten ind med 400 meter igen, så ville jeg slå min personlige rekord, og det lykkedes. Så 18 januar endte med at blive en rigtig god dag for mig”, sagde en jublende glad Frida.
70% af formåen
Fridas holdkammerat, Christina Juhl Johansen fra kvindernes firer uden styrmand var også meldt til start, og selv om hun på forhånd var lidt nervøs omkring, hvordan kroppen ville reagere på luften i Gladsaxe Sportscenter oven på sygdom og astma, så kunne Christina glæde sig over en godkendt indsats lørdag.
“Jeg skulle have et godt løb og turde tage kampen op. Umiddelbart synes jeg at det gik ok. Jeg fik lavet et godt stabilt løb og jeg havde godt styr på alle tankerne omkring astma og sygdom, men måske skal jeg arbejde lidt på at turde og slippe den helt. Man sidder herude foran mange mennesker og vil helst ikke tabe ansigt i forhold til hvis man går kold. Tiden var ca. to sekunder fra, hvad jeg før har roet i Gladsaxe hallen, men den var langt fra hvad jeg har roet derhjemme, som var 6:45, så jeg kunne have roet hurtigere, hvis alting spillede, og i dag var nok omkring 70%, der fungerede som det skulle”, sagde Christina.