22. June 2019:
Fire danske både i A-finaler ved World Cup
- Forside
- Nyheder
- Fire danske både i A-finaler ved World Cup
Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen
(W2-)
Lørdagen fik ikke den allerbedste start, da Nina Hollensen og Tanja Ehlers deltagelse i D-finalen måtte afmeldes, da Tanja desværre var blevet syg. I stedet var det Anne H.Larsen og Trine Dahl Pedersen, der skulle repræsentere de danske farver i finalen. Danskerne rundede de første 500 meter på femtepladsen, men fik roet sig op på fjerdepladsen på midterstykket og satte næstbedste tid på de sidste 500 meter, hvilket var nok til en fjerdeplads i D-finalen. ”Klar bedre løb end i går”, sagde Mads Haubro efter finalen. ”De kæmper lidt med den kraftige side/modvind, der kaster dem fra side til side på banen. Men de formår alligevel at have længere perioder med deres gode rytme”, sagde Mads Haubro.
(M4-)
Efter en hård periode med skader og sygdom fik Frank Steffensen, Fred Vystavel, Tobias Kempf og Tøger Berg Rasmussen endeligt et ordentlig skud moral, da de formåede, at vinde dagens C-finale i et tæt ræs med Frankrig og Tyskland. Det var ellers den tyske båd, der førte ved midterstykket, men derefter overtog den danske båd føringen og havde kræfter til at holde Frankrig bag sig i en nervepirrende slutfase. ”Det var en dejlig måde at få afsluttet Poznan på. De har været meget igennem, drengene, og det her kan give dem ekstra tro på tingene. Da de kørte test sidste uge var de meget langt fra dette niveau, så det har været meget positivt at se, at de har udviklet sig fra løb til løb hernede. Jeg havde naturligvis håbet på, at de kunne have været i en semifinale, men nu har vi fået en måling til, hvor vi står, og det kan vi bruge til rigtig meget, når vi kommer hjem til Bagsværd”, sagde træner Thomas Poulsen efter ræset.
(W1x)
Efter at vundet sit indledende løb, syntes Fie Udby Erichsen på vej mod en ny triumf, da hun førte ved 1000 meter mærket. Men så kom Canadas Carling Zeeman strygende bagfra i sin velkendte stil, og i slutfasen kunne Fie heller ikke mere holde englænderen Victoria Thornley bag sig. Det lykkedes dog for Fie at holde Annekatrin Thiele bag sig, og dermed var billetten til A-finalen sikret. ”Igen et knokleløb af Fie”, sagde træner Mads Haubro bagefter. ”Hun kommer rigtig skidt ud af starten, men finder en god rytme ind til 600 meter og slider meget med rytmen de næste 700 meter. Men de sidste 700 meter er nogle af de bedste afsluttende meter i rigtig mange løb. Vi er tilfredse med finalepladsen og arbejder på at gøre midterstykket lidt mere bekvemt og samtidig holde fast i den gode periode, hvor teknikken fungerer mod afslutningen.
(W4-)
Efter at have vist meget positive takter i deres indledende løb, hvor de blandt slog USA (der havde flere verdensmestre siddende i båden), så fortsatte Ida Gørtz Jacobsen, Frida Sanggaard Nielsen, Lærke Berg Rasmussen og Christina Juhl Johansen den gode rytme i semifinalen, og trods en drilsk side/modvind holdt de hovedet koldt og vandt med en margin på hele 2, 25 sek. ned til USA. ”Fireren havde et godt løb” sagde Mads Haubro efter løbet. ”De bliver forstyrret flere gange ned over banen af skrå side/modvind, som kræver, at de sammen samler rytmen og teknikken op og som til tider kræver lidt ekstra fokus med styringen. Men begge dele klarer de med bravour. De er stadig et nyt hold, så der er flere ting, vi kan optimere yderligere, men de leverer et dejligt arbejde i dag.
(LW2x)
Hvis danske rofans havde barberet neglene helt ned til roden i sand angst og bæven efter Emil Espensen og Alexander Modests semifinale-ræs, så kan man ikke klandre dem noget for det var i sandhed noget af en gyser. Efter at have ligget på tredjepladsen på midterstykket, så kom danskerne under kraftig angreb fra den engelske båd i slutfasen, men formåede at holde ved tredjepladsen med O, 10 sek. ned til englænderne. Bagefter sagde træner Jens Vilhelmsen: ”Et fedt løb, hvor vi har marginalerne på vores side fordi vi søger dem ned over banen og i forberedelsen til løbet. Drengene leverer flot og agerer som de skal i de her tætte løb. Inden løbet talte vi overhovedet ikke om de andre hold og drengene kører helt deres eget løb uafhængigt af, hvad de andre gør, og vi har stor tiltro til, at vores måde får os bedst fra A til B. Vi har stadig mange forbedringsmuligheder, men drengenes fightervilje er helt på plads.
(M1x)
For tredje gang i træk vandt Sverri S.Nielsen sit heat ved World Cuppen i Poznan, og for tredje gang i træk roede han sejren hjem fra spids, hvilket i Polen på det nærmeste er blevet hans karaktertræk. Dermed er Sverri klar til A-finalen og træner Thomas Poulsen afslørede bagefter en del af den rostil, som Sverri har eksperimenteret med i Polen. ”Det handler om, hvordan vi får ham lettest i gennem løbene, men det betyder også sindssygt meget, at man viser overskud. Førhen har konkurrenterne måske tænkt, at ”ja, Sverri kan godt følge med til 1000 meter, men så knækker han”. Så det betyder utroligt meget, at sende de signaler til konkurrenterne i pressede situationer. Hvem er det, der slipper først? I dag kunne vi se, at Sverri er ved at få sat sig i respekt fordi hviderusseren Pilip Pavukou, der vandt bronze til EM (foran Sverri) slap omkring de 1000 meter. Og jo mere Sverri bliver ved med at dominere de her løb, jo mere respekt får de for ham”, siger Thomas Poulsen.
(LW2x)
Katrine Olsen og Marie Mørch Pedersen fik sat et fint punktum for deres deltagelse ved World Cuppen i Poznan med en fjerdeplads i C-finalen. Træner Alexander Strarup var også meget tilfreds, med det, han har set fra pigerne i Poznan. ”Jeg synes de fik sat et godkendt punktum for deres første World Cup. Der har været et fantastisk højt niveau og regattaen har været meget lærerig for dem. I forhold til løbet i dag, kom de fint fra start, men tabte lidt i overgangen til banetempo. Men på de sidste 500 meter havde de den hurtigste split og det er indikation på, at de kan matche fart. Nu skal den bare findes i længere perioder af løbet. De var under 2 sek. fra den schweiziske U23 LW2x. Så er der lidt motivation til de næste fire ugers træning frem mod U23 VM.
(LW1x)
Lige som i Luzern har Mathilde Persson haft løb, hvor hun fik forløst det store potentiale, som hun har og andre, hvor det ikke lykkedes. Der er ingen tvivl om, at efter en plads i A-finalen i Luzern, havde Bagværd-roeren naturligvis sat næsen op efter det samme i Poznan. Det lykkedes desværre ikke, men i stedet har hun høstet meget erfaring, som hun kan bygge videre på ved hjemkomsten til Danmark. I dagens B-finale fik Mathilde sat det sidste punktum i sit Poznan-kapitel, og det blev med en tredjeplads i B-finalen. Mathilde var godt med ved de første 500 meter, men faldt så ned på fjerdepladsen før de sidste 1000 meter. Hun fik dog roet sig op på tredjepladsen, og den forsvarede hun flot ved at sætte den hurtigste split på de sidste 500 meter. Dermed sluttede Mathilde i Polen på en samlet 9.plads.