wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Efter tre lange træningslejre i Portugal er landsholdet endelig klar til for første gang i denne sæson at vise formatet på den internationale scene ved EM i Luzern. M4- er blevet trukket efter Frank Steffensen blev syg i Luzern

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

(W1x)
Det bliver uhyre spændende, at se hvorledes Fie Udby Erichsen (KVIK) folder sig ud i sæsonens første internationale styrkeprøve. Hun har haft problemer med at ro i tempo 34 op til regattaen, men man kan håbe på, at noget nær perfekte forhold på hendes favoritbane ved Rotsee bringer det bedste ud af nordjyden i weekenden. Hjemmebanefavoritten Jeanine Gmelin og Irlands Sanita Puspure bliver uden tvivl hårde nødder at knække mens Fie´s gamle østrigske træningsmakker Magdalena Lobnig også er meldt til start. Sidst men ikke mindst bør man holde et vågent øje med Tjekkiets OL-guldvinder fra 2012, Mirka Knapkova, der er tilbage efter fødsel.

(W4-)
Nina Hollensen gør comeback på den internationale scene efter OL 2016, og det gør hun i selskab med Trine Dahl Pedersen (Holstebro), Anne H. Larsen (Odense) og i Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd) i en bådklasse, der ved EM er præget af mange nye konstellationer. Således kommer de russiske EM-mestre med en helt ny formation og de samme gør sølvvinderne fra Rumænien, der er ankommet til Luzern med den bomstærke Madalina Beres, der vandt guld ved EM i W2- sidste år i Glasgow. Danskerne bør også forvente pæn modstand fra Polen, der vandt bronze ved sidste års VM samt Holland, der vandt årets første World Cup afdeling i Bulgarien.

(M4-)
Den tunge danske herrefirer med Fred Vystavel (København), Frank Steffensen (DSR), Tøger Berg Rasmussen (DSR) og Tobias Kempf (DSR) blev trukket fra EM, da Frank blev indlagt på sygehuset i Luzern med halsproblemer.

(LM2x)
Ikke færre end 18 både er meldt til i LM2x, en bådklasse, hvor konkurrencen er knivskarp. Emil Espensen (DSR) og Alexander Modest (Lyngby) har haft et stabilt træningsforløb op til denne regatta, og med favorable vejrforhold i vente er der forhåbninger om, at parret ikke bliver offer for kraftige banefordele, som ellers var tilfældet ved sidste års VM i Bulgarien. Danskerne kan glæde sig over at de regerende verdensmestre, O´Donovan brødrene fra Irland ikke stiller til start, og det samme er tilfældet for Norge´s Are Strali og Kristoffer Brun, som er regerende europamestre. Til gengæld kan Emil og Alexander så risikere at skulle op i mod Italien EM-sølvvindere, Stefano Oppo og Pietro Ruta.

(M1x)
Med de lovende resultater ved sidste års internationale regattaer og to meget positive træningslejre i Portugal var der håb om, at Sverri S.Nielsen måske kunne gøre sig gældende helt fremme ved dette års EM. Men den brølstærke færing er blevet ramt af en diskusprolaps op til mesterskaberne, og det har naturligvis skabt nogle uforudsete udfordringer op til mesterskaberne. Der er blevet skåret en del ned på træningsmængden op til EM, hvor Norges regerende verdensmester, Kjetil Borch og Tjekkiets OL-sølvvinder, Ondrej Synek, der ror sin 19. internationale sæson, figurerer som favoritter. Også den lokale Nico Stanhlberg, som tidligere har haft nogle voldsomme kampe med Sverri, ventes at blande sig i medaljestriden.

(LW1x)
Ikke mindre end 14 både er meldt til i kvindernes letvægtssinglesculler, hvor Mathilde Persson (Bagsværd) i Luzern står til at få sin international debut i den bådtype. Matilde er med i Luzern for at lære og indhente international erfaring. Mathilde har før givet eksempel på, at hun har et kæmpe fighterhjerte, og det bliver der uden tvivl også brug for i bådklassens meget intense konkurrence. Favoritter i klassen er Hvideruslands Alena Furman samt den hollandske U23-verdensmester fra 2017, Marieke Keijser.

(W2x)
Mette Dyrlund (DSR) og Luise Lund Hansen (KVIK) er med i Luzern for at holde liv i forhåbningerne om en VM-billet. 16 både er tilmeldt i bådklassen, så der er ingen tvivl om, at Mette og Luise skal levere fra øverste hylde, hvis de skal have et godt resultat med hjem fra det schweiziske. Der drømmes helt sikkert søde drømme om en finaleplads, men ingen tvivl om, at det vil være en stor mundfuld i et felt, der inkluderer de regerende verdensmestre fra Litauen og de regerende europamestre fra Frankrig. Store nationer som Tyskland og England møder op med nye besætninger, men begge lande har tradition for store resultater i denne bådklasse.

(LW2x)
Juliane Elander Rasmussen (Odder) og Christina Pultz (Odder) har forberedt sig omhyggeligt på den internationale sæson, bl.a ved Varese, hvor fordelagtige vejrbetingelser har været med at fintune deres optakt til EM. Man har altid lov til at drømme om en finaleplads, men ingen tvivl om, at det bliver hård kost i en bådklasse, hvor der er ikke færre end 15 både til start. Favoritterne til EM er uden tvivl Rumæniens regerende verdensmestre Ionela-Liviu Cozmiuc og Gianina-Elena Beleaga, som ikke stille til start ved den første World Cup. Også Schweiz og Holland betragtes som favoritter til at blande sig i medaljestriden.