wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Masser af flot og spændende roning i de danske A-finaleløb, hvor de oplevede hård konkurrence, tyvstart, sammenstød og knækkede årer

Af Peter Froskov, redigeret af Bianca Toftebjerg. Fotos: Peter Froskov

Til coastal VM-finalerne er banerne 6 km, hvor de til de indledende løb er 4 km. Kombineret med en meget udfordrende bane med 11 bøjevendinger gav det roerne en lidt større udfordring. Og i flere løb havde store dele af feltet udfordringer med at navigere, hvilket gjorde løbene flere hundrede meter længere. Det giver en ekstra dimension der kan gøre coastalløb meget uforudsigelige.

CW4x+
Første danske hold på vandet var Ulla Eriksen, Kim Nicole Dalby, Tine Aabye, Heidi Torill Lindebjerg og cox: Mikkel Beach Pedersen (Roforeningen KVIK). Et meget spændende løb, hvor ét mandskab knækkede en åre efter blot 400 meter. Det danske hold lå gennem hele løbet solidt midt i feltet med godt vandarbejde og sikker styring. Det danske hold sluttede på en 11. plads, og er meget berettiget glade og stolte over deres indsats.

CM2x

Anden danske hold i aktion var Kaare Smidt Mattesen & Aleksander Nygaard Hansen (Kalundborg Roklub). Holdet var oppe imod et meget stærkt felt, og netop denne klasse har nogle af de stærkeste roere. Dette felt er som det eneste gennem 2 kvalifikationsløb og indledende heats og bliver skåret ned til 20 både i A-finalen.

Kalundborgholdet endte som nr. 13 ved dette års VM, og roede det meste af deres løb midt i feltet og sluttede af med en fantastisk spurt til målstregen. De havde mærkbart bedre glid og fart i båden end til fredagens indledende løb – med meget bedre navigation rundt på banen. Rigtig flot roning og placering i et meget stærkt felt.

CM4x+

Christian Hauge Andersen, Troels Dalgard Danielsen, Esben Ravn, Simon Staal Nielsen og cox: Nicolai Winther Johansen (Aalborg Roklub) leverede dagens nok mest begivenhedsrige løb. Løbet startede med en massetyvstart ledet af det danske hold, som lavede en for tidlig flyvende start. Flyvende start til en coastalregatta er en lidt risikabel taktik, men når det lykkedes, så rammer roerne startlinjen i god fart kun få sekunder efter startsignalet.

I omstarten ramte holdet deres flyvende start næsten perfekt og kom over linjen som 2. eller 3. båd. Løbet var efterfølgende meget hektisk med mange sammenstød. Det danske hold mistede ved anden bøje en åre, da de blev ramt af en anden båd, der vendte indenom. Holdet fortsatte med kun 3 roere og gennemførte løbet. Overraskende lidt efter resten af feltet – den reducerede maskinkraft taget i betragtning.

Flot løb og roning som med stor sandsynlighed havde bragt dem blandt de 10 første både, hvis de ikke var blevet ramt af uheld. De 5 herrer er selvfølgelig skuffede, men også glade for at have deltaget. De har alle haft en stor og positiv oplevelse, og kan bestemt også godt være tilfredse med deres indsats.

CW2x
Kate Petersen & Julie Schou (DSR) var sidste danske hold i aktion. De fik en rigtig god start og kom afsted over startlinjen som 4. båd. Herefter faldt de tilbage til midt i feltet efter de første bøjevendinger, for så at komme stærkt igen ved den 7. bøje og ro sig lidt frem i feltet. De kom over mållinjen som båd nr. 8, og leverede flot og stærk roning i et meget stærkt felt.

Det danske hold kan se tilbage på et fantastisk coastal VM, og DFfRs Peter Froskov fra DFfRs coastaludvalg glæder sig især over en god regatta:

”Et fantastisk coastal VM. Meget velorganiseret regatta med kun få skønhedsfejl. Topmotiverede danske roere, som hjælper og støtter hinanden. Og hvor stemningen er meget positiv og med en stor fællesskabsfølelse. Både blandt atleter og supportere. Det er altid en rigtig god oplevelse at opleve et coastal VM. Det kan være vanedannende. Og oplevelsen bliver bestemt ikke dårligere af, at det ofte er nogle smukke og solrige omgivelser.”