wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Efter få ugers træning sammen, er W8+ projektet allerede på podiet med en international medalje

Af Bianca Toftebjerg | Billeder Balint Czucz

Det er ikke mange uger, de ni damer i den danske otter, har haft til at finde hinanden og finde rytmen. D. 3. juni kunne vi fortælle om projektet for første gang, og dengang fastslog træner Mads Haubro Petersen “der er ikke et resultatprojekt i det.”

Og det er måske netop dét, som gør det endnu mere imponerede, at et hold der består af både landsholdsroere, og roere fra U23-projekter, søndag har roet en sølvmedalje hjem ved årets anden World Cup i Poznan, Polen. Den danske W8+ slutter i tiden 06:25.90 med godt fem sekunder op til guldmedaljen men også ned til bronzemedaljen.

På båden sidder landsholdsroerne Sofie Vikkelsøe (DSR), Nikoline Laidlaw (DSR), Astrid Steensberg (DSR), Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd) Marie Skytte Hauberg Johannesen (Roskilde) samt U23-pigerne Christine Amalie Meinert Cardel (DSR), Mathilde Elisabeth Kiilgaard (DSR) og Caroline Munch (Roskilde) mens cox er Sophie Østergaard, der i flere sæsoner har styret for Yale.

For Caroline Munch (Roskilde) er det ikke kun seniordebut i en alder af 19 år, hun var også den sidste, der blev sat på båden, da Julie Poulsen (W4-) desværre er skadesramt. Selvom løbet var hårdt, måske lidt ekstra grundet de +36 grader,  der er i Poznan, så var oplevelsen mindst lige så stor siger Caroline Munch:

“Det er virkelig fedt. Det var sindssygt hårdt, men det var et virkelig fedt løb vi havde derude.”

Stoltheden var heller ikke til at tage fejl af hos damernes træner Mads Haubro Petersen, da W8+ landede ved indgangsbroen efter de havde fået medaljer:

I A-finalen roede de danske damer mod det hollandske hold, som også satte sig på guldet, men Australien blev henvist til bronzemedaljerne, mens Tyskland og Indien kommer ind som hhv. nr. 4 og nr. 5.

Det danske W8+ projekt, er et forsøg på, at skabe en fælles træningskultur for de kvinder der ror kaproning i Danmark. Weekendens sølvmedalje viser, at der er grobund for noget rigtig godt fremadrettet. Også fra World Rowing-kommentatorerne var der ros til det nye projekt.

En anden ting WR-kommentatorerne roste var 'the hugs between the danish rowers'

World Rowing fangede Frida Sanggaard Nielsen på medaljebroen, hvor hun også satte ord på det fantastiske resultat:

“This is so unbelievable! We could hear from our cox that we were in second place and we couldn’t believe it. The speed of that boat class took us by surprise, since we were racing in the Four before. We’re so happy for ourselves !”