wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Følg det danske landshold til årets anden World Cup i Poznan, Polen

Det er blevet tid til den anden World Cup i denne sæson, som afvikles fra torsdag d. 16. juni til søndag d. 19. juni i Poznan, Polen.

Det danske landshold består af 20 roere fordelt på seks mandskaber*

Udover at du kan følge med, og få opdateringer her, så kan du også følge med på Facebook (Landsholdet i roning) og på Instagram (@roning.dk)

*Ved mesterskaberne stiller den danske LM4x med Johan Poulsen (Bagsværd), Magnus Quaade Oddershede (Bagsværd), Johannes Stensborg Jakobsen (KR), Rasmus Konnerup (Hadsund) også op. De stiller op uden for landsholdet, men du vil selvfølgelig også få opdateringer om, hvordan det går dem. Holdet er i øvrigt netop blevet udtaget til U23 VM i slutningen af juli.

Foto Balint Czucz

På billedet ovenover er det den danske W8+ der består af:

Cox. Sophie Østergaard
8: Astrid Steensberg (Danske Studenters Roklub)
7: Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd Roklub)
6: Marie Johannesen (Roskilde Roklub)
5: Christine Cardel (Danske Studenters Roklub)
4: Mathilde Kiilgaard (Danske Studenters Roklub)
3: Caroline Munch (Roskilde Roklub)
2: Sofie Vikkelsøe (Danske Studenters Roklub)
1: Nikoline Laidlaw (Danske Studenters Roklub)

De samlede resultater ved World Cup II, 2022

I M1x ror Bastian Secher (Roskilde) en fjerdeplads hjem i A-finalen.

Foto Balint Czucz

I W2- ror Sofie Halling Vikkelsøe og Nikoline Laidlaw (DSR) en overall niendeplads hjem, med deres tredjeplads i B-finalen.

Foto Balint Czucz

M4- med Kaare Mortensen, Tobias Bork Kristensen, Magnus Valbirk og Magnus Rathenborg (Holstebro) slutter på tredjepladsen i B-finalen, og overall som nr. ni.

Foto Balint Czucz

LW2x med Mathilde Persson og Marie Mørch (Bagsværd) slutter på andenpladsen i C-finalen, og bliver samlet nr. 14.

Foto Balint Czucz

LM2x med Alexander Modest (Lyngby) og Oscar Petersen (Bagsværd) slutter på andenpladsen i C-finalen og bliver overordnet nr. 14.

Foto Balint Czucz

Opdatering søndag kl. 14.02:

I W8+ ror Sofie Vikkelsøe (DSR), Christine Amalie Meinert Cardel (DSR), Caroline Munch (Roskilde), Astrid Steensberg (DSR), Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd), Marie Skytte Hauberg Johannesen (Roskilde), Mathilde Elisabeth Kiilgaard (DSR) og Nikoline Laidlaw (DSR) med Cox. Sophie Øestergaard en sølvmedalje hjem foran Australien der tog bronze og lige efter Holland der stak af fra start og tog guldet.

Opdatering søndag kl. 13.48:

I M1x A-finalen hænger Bastian Secher (Roskilde) godt med feltet hele vejen, og længe er han på tredjepladsen. Men den amerikanske roer går forbi og tager bronzen. Bastian slutter på fjerdepladsen, og dette bliver hans punktum for denne World Cup.

Opdatering søndag kl. 09:27

I M4- lukker Kaare Mortensen, Tobias Bork Kristensen, Magnus Valbirk og Magnus Rathenborg (Holstebro Roklub) deres deltagelse i denne World Cup med en tredjeplads, i et løb hvor Tyskland stak af fra feltet, forfulgt af den franske og den danske båd. 

Opdatering søndag kl. 09.00:

En stærk, stærk slutspurt sikrer Nikoline Laidlaw og Sofie Halling Vikkelsøe (DSR) en tredjeplads i W2- B-finalen. Så de to slutter denne Word Cup med en overall niendeplads.

Opdatering søndag morgen:

Den danske tidsplan for søndag byder på to B-finaler og to A-finaler i Poznan.

W2- ror B-finale kl. 08.50 og M4- ror kl. 09.15.

Fra ca. kl. 11 vil det være muligt at følge med på livestream. Streamen kan findes her

M1x ror A-finale kl. 13.38 og møder Canada, Holland, Frankrig, USA og Monaco.

W8+ ror A-finale kl. 13.53 og det er mod Australien, Tyskland, Indien og Holland

Foto: Balint Czucz

Opdatering lørdag kl. 16.58:

Stort set fra start, satte Johan Poulsen (Bagsværd), Magnus Quaade Oddershede (Bagsværd), Johannes Stensborg Jakobsen (KR), Rasmus Konnerup (Hadsund) sig på føringen over Thailand og Ukraine i LM4x A-finalen. Den holdt de fire U23-roere hele vejen hjem, og dermed tager de altså guldet ved World Cup 2.

Opdatering lørdag kl. 12.00:

I en tæt, tæt A/B-semifinale tog Bastian Secher (Roskilde) en andenplads, og dermed en billet i A-finalen søndag kl. 13.38

Opdatering lørdag kl. 11.00:

I W2- ror Sofie Halling Vikkelsøe og Nikoline Laidlaw (DSR) en fjerdeplads hjem i opsamlingsløbet. Det betyder at de to skal sætte punktum for årets anden World Cup i B-finalen kl. 08.50 søndag.

Opdatering lørdag kl. 10.20:

I LM2x hang Alexander Modest (Lyngby) og Oscar Petersen (Bagsværd) med det førende mandskab i den australske båd, hele vejen til målstregen i C-finalen. De slutter ligeledes på andenpladsen og bliver dermed også overordnet nr. 14. ved World Cup II

Opdatering lørdag kl. 10.15: 

I LW2x sad Mathilde Persson og Marie Mørch (Bagsværd) på feltet i størstedelen af deres C-finale, men blev henvist til andenpladsen af Japan, der kom ind med en stærk slutspurt. Overordnet slutter den danske LW2x på 14. pladsen ved årets anden World Cup.

Baggrundsfoto er taget af: Balint Czucz

Opdatering fredag kl. 16.25:

I M1x viste Bastian Secher (Roskilde) vejen fra start til mål, i opsamlingsløbet. Så han er videre til A/B-semifinalen lørdag 11.40/11.45

Opdatering fredag kl. 16.05:

I M4- slutter Kaare Mortensen, Tobias Bork Kristensen, Magnus Valbirk og Magnus Rathenborg på fjerdepladsen i M4- opsamlingsløbet. Det sender Holstebro-holdet i søndagens B-finale kl. 09.15 søndag.

Opdatering fredag kl. 15.35:

Alexander Modest (Lyngby) og Oscar Petersen (Bagsværd) ror sig ind på en fjerdeplads i et tæt, tæt LM2x opsamlingsløb Derfor skal de to ro C-finale kl. 10.10 lørdag.

Opdatering fredag kl. 15:20:

I LW2x kunne Marie Mørch og Mathilde Persson (Bagsværd) ikke hænge nok med feltet, til at komme med i A/B-semifinalen. De slutter på fjerdepladsen i opsamlingsløbet og skal derfor ro C-finale lørdag kl. 10.05.

Opdatering fredag kl. 12.50:

I W8+ ror Sofie Vikkelsøe (DSR), Christine Amalie Meinert Cardel (DSR), Caroline Munch (Roskilde), Astrid Steensberg (DSR), Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd), Marie Skytte Hauberg Johannesen (Roskilde), Mathilde Elisabeth Kiilgaard (DSR) og Nikoline Laidlaw (DSR) med Cox. Sophie Øestergaard en tredjeplads hjem i Test Race, hvor Australien vandt, med Tyskland på andenpladsen og Indien på fjerdepladsen. Holland kom aldrig over startstregen i løbet.

Opdatering fredag kl. 11.40:

I LM2x ror Alexander Modest (Lyngby) og Oscar Petersen (Bagsværd) en fjerdeplads hjem. Det sender dem i fredagens opsamling kl. 15.20/15.25

Opdatering fredag kl. 11.20:

I LW2x slutter Mathilde Persson og Marie Mørch (Bagsværd) på sjettepladsen i indledende, derfor skal de også omkring opsamling fredag eftermiddag kl. 15.10/15.15

Opdatering fredag kl. 11.35

I M4- slutter Kaare Mortensen, Tobias Bork Kristensen, Magnus Valbirk og Magnus Rathenborg (alle Holstebro) på femtepladsen. Med kun en plads direkte videre, så skal de en tur omkring opsamlingen fredag eftermiddag kl. 16.10/16.15

Opdatering fredag kl. 10.15: 

I LM4x vinder Johan Poulsen (Bagsværd), Magnus Quaade Oddershede (Bagsværd), Johannes Stensborg Jakobsen (KR), Rasmus Konnerup (Hadsund) deres Test Race over Ukraine og Thailand.

Tidsplanen for de kommende løb fredag er som følger:

M4- ror indledende kl. 10.20

LW2x ror indledende kl. 11.10

LM2x ror indledende kl. 11.25

W8+ ror Test Race kl. 12.40

M1x ror opsamling kl. 16.15

Opdatering torsdag kl. 18.35

I W2- var der også kun én plads direkte videre, så Sofie Halling Vikkelsøe og Nikoline Laidlaw (DSR) skal en tur omkring fredagens opsamling, efter deres sjetteplads i indledende.

Opdatering torsdag kl. 18.00

I M1x tager Bastian Secher (Roskilde) hul på World Cuppen med en andenplads i indledende. Der var kun en plads direkte videre i A/B-semifinalen, så Bastian må en tur omkring opsamlingen fredag.

Opdatering torsdag kl. 16:00

Efter lodtrækningen, kender vi nu løbstiderne for samtlige syv landsholdsbåde, samt løbstiden for LM4x’ Test Race.

M1x med Bastian Secher (Roskilde) ror indledende torsdag kl. 17.45

W2- med Sofie Halling Vikkelsøe og Nikoline Laidlaw (DSR) ror indledende torsdag kl. 18.25

Fredagens løbstider:

LM4x* ror Test Race fredag kl. 10.00

M4- med Kaare Mortensen, Tobias Bork Kristensen, Magnus Valbirk, Magnus Rathenborg (Holstebro) ror indledende kl. 10.20

I LW2x ror Mathilde Persson og Marie Mørch (Bagsværd)  kl. 11.10

LM2x med Alexander Modest (Lyngby) og Oscar Petersen (Bagsværd) skal ro deres indledende løb kl.

W8+ ror Test Race mod Australien, Tyskland, Indien og Holland kl. 12.40.
På båden sidder følgende roere:

Cox. Sophie Øestergaard
Sofie Vikkelsøe (DSR)
Christine Amalie Meinert Cardel (DSR)
Caroline Munch (Roskilde)
Astrid Steensberg (DSR)
Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd)
Marie Skytte Hauberg Johannesen (Roskilde)
Mathilde Elisabeth Kiilgaard (DSR)
Nikoline Laidlaw (DSR)