wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Ved årets anden World Cup, stiller Danmark til start med et nyt dameotterprojekt

Af Bianca Toftebjerg

Ved den kommende World Cup i Poznan, skal den danske W4- og W2- ikke kun ro deres respektive løb, damerne skal også sidde på et nyt otterprojekt, som Danmarks Rocenter har startet op.

Projektet skal tjene mange forskellige formål, men på nuværende tidspunkt er det ikke et resultatprojekt, fastslår cheftræner for damegruppen Mads Haubro Petersen:

“Nej, der er ikke et resultatprojekt i det. Vi vil selvfølgelig gerne se, hvor hurtig en otter vi kan stille med det mandskab der er i dansk roning lige nu, og hvad skal der til for at være med blandt toppen af international roning. Men det er lige så meget viden til fremtiden, sådan at hvis vi skulle finde på at sætte en dameotter, hvad skal der så til?”

I stedet er et af formålene, at give de roere, som i øjeblikket læser og ror på universiteter i USA, en mulighed for at fortsætte deres træning henover sommeren når de er hjemme, udover at de selvfølgelig er en del af U23-projektet.

Samtidig skal projektet også danne grobund for en afvekslende sæson for DRC-roerne, og at skabe en fælles træningskultur for de kvinder der ror kaproning i Danmark.

I videoen herunder uddyber cheftræner Mads Haubro de formål, der er med det nystartede otterprojekt.

Om otterprojektet

Udover de seks damer der ror W2-, Nikoline Laidlaw og Sofie Vikkelsøe fra DSR, samt W4- damerne, Astrid Steensberg (DSR), Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd). Marie Johannesen (Roskilde) og Julie Poulsen (Odder) så er Bagsværds Marie Ramm en del af projektet, sammen med DSR-roerne Cecilie Brünnich,  Mathilde Kiilgaard, Cecilie Girke og  Christine Cardel.

Caroline Munch fra Roskilde og Karen Mortensen fra Holstebro fungerer som reserver på båden, mens styretjansen trygt er overladt til den erfarne Sophie Østergaard,som har styret for Yale University.

Som hjælpetræner og sparringspartner, har Mads Haubro hevet fat i den mangeårige DSR-træner Andreas Sloth, som også er med ude i motorbåden, når otteren er på vandet.