wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Weekendens Copenhagen Regatta blev en noget vindblæst affære

Af Bianca Toftebjerg | Billeder: Instagram og Dansk Forening for Rosport 

Efter en god sæsonstart på de 6km i Odense, for et par weekender siden, var det nu blevet tid til at komme i gang med den klassiske 2000m distance på Bagsværd sø, til Copenhagen Regatta 2022.

Men sådan skulle det ikke gå, i hvert fald ikke lørdag. Her dannede en afkortet distance og en særdeles urolig Bagsværd sø, rammen om løbene.

Den kraftige blæst betød, at finaleløbene lørdag, blev afviklet på 500m, og de som ikke nåede at ro indledende, i stedet blev inddelt i afdelinger.
Nedkortningen af distancen lørdag, var en beslutning taget af vores dygtige rodommere, som under hele regattaen har holdt mandskabsledere opdaterede omkring ændringer, på sms.

Men det stoppede ikke de dygtige roere fra Roklubben Ægir, der bestemt ikke kommer tomhændet retur til deres nordjyske klub.

 

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Roklubben Ægir (@roklubbenaegir)

Men det var ikke kun de anmeldte roere, vi fik fornøjelsen af at se på vandet. Sportschef Thor Juul Kristensen sørgede for at ro Bastian Sechers singlesculler retur til bådhallen efter endt løb søndag.

Heldigvis var der gode trænerkræfter tilstede, for Roskildes Torben Bech og DFfR-formand Conny Sørensen sørgede for, at han kom godt afsted, og Sportschefen der vandt OL-guld i 2004, havde heldigvis ikke glemt roteknikken.

Nu har vi også for alvor, fået vores mastersroere på vandet igen. Ved weekendens regatta var de godt repræsenterede på banerne, både lørdag og søndag.

Udover de mange danske roere, der både lørdag og søndag var på vandet, så havde både svenske og en enkelt finsk roer fundet vejen til Bagsværd.
Efter et par år, hvor corona har sat en stopper for det, var det dejlig med lidt skandinavisk konkurrence på robanerne.

 

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af @copenhagenloadstar

I næste weekend sender vi fire både afsted til Varese i Italien, hvor Junior EM 2022 venter. Som altid vil du kunne følge de unge, danske roere her på roning.dk. Se hvem der er udtaget her.