wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Rekordmange tilmeldinger til CPH Regatta den kommende weekend sikrer intens kaproning

Kortbane-regattaen CPH Regatta løber traditionen tro af stablen i weekenden den 12. og 13. maj, og feltet spænder lige fra nye ungdomsroere til garvede mastersroere.

Af Gustav Højmark-Jensen (billeder: Rowing.dk)

Startlisterne ligger allerede nu klar, og det er en yderst tilfreds formand for Københavns Regattaforening, Reiner Modest, der kan kigge ned over startlisterne:

”Alle de store kaproningsklubber stiller med fuldt mandskab, hvilket betyder, at de har alle deres kaproere med. På den måde kan vi se, at kaproningsniveauet ikke er dalet, men er lige så stabilt som det var sidste år, og det er en tendens som vi er super positive over at se”, fortæller Reiner Modest.

Det er ifølge Reiner Modest også tydeligt, når man kigger på tilmeldingerne, at sidste års World Rowing Masters Regatta på Bagsværd Sø virkelig tændte en glød i mange mastersroere landet over:

”Aldrig har vi set så mange mastersroere til start ved CPH Regatta, og det er helt vildt fedt at se! Jeg kan simpelthen ikke huske, hvornår vi for eksempel har haft seks dame dobbeltscullere med, der ikke er mixet sammen med andre klasser. I år kan vi lave rene klasser, og det er så fedt!” udtrykker formanden for Københavns Regattaforening.

En sidste, men mindst lige så positiv kendsgerning ved dette års CPH Regatta er, at en klub som Roklubben Skjold pludselig er begyndt at få gevinst af det udviklingsforløb som de har kørt i samarbejde med sekretariatet i Dansk Forening for Rosport:

”Roklubben Skjold har fået en stor ungdomsafdeling som et resultat af deres udviklingsforløb med Sekretariatet, og deres nye ungdomsroere har både været med til indendørs regatta, og nu ser vi dem også til udendørs regatta. Nu kan klubben høste frugterne af et flot samarbejde, de har nemlig fået skabt en interesse omkring det at ro kaprining blandt de unge mennesker, og det bliver fedt at se dem på Bagsværd Sø i weekenden”, slutter Reiner Modest.