wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Kaproere fra hele landet drog i weekenden mod Fyn og Odense Roklub, for at tage hul på årets sæson

Af Bianca Toftebjerg | Billeder: Dorthe Jensen og Instagram og Facebook

I weekenden har Odense Roklub lagt farvand og klub til årets første danske regatta – Fynsregattaen, Odense Langdistance. Og vejret har været med de danske roere, som nu har taget hul på en ny sæson, og det tegner allerede til at blive en god en af slagsen.

Seks kilometer er den distance, som roere fra hele Danmark i den forgangne weekend, har kæmpet sig igennem. På vandet har vi haft fornøjelsen af at se rigtig mange danske roklubber repræsenteret, og også Odense Roklubs egne universitetsroere var på pletten og stillede naturligvis op i 8+.

Også Sønderborg Roklub, havde sat et otterhold til weekendens 6k i Odense på kanalen.

Mange kombinationshold på vandet

Men udover de mange rene klubbåde, og selvfølgelig konstellationerne fra Danmarks Rocenter, så har mange andre klubber også set værdien i, at lave kombinationshold. Eksempelvis har Dragør Roklub, der er med i KC Roskilde, både roet i en Dragør-Roskilde og en Dragør-Sorø kombination i Odense.

Sidste år kunne vi følge de to piger på billedet her ved Junior EM, i JW4x, men her til sæsonstart i Odense havde Bagsværds Astrid Kirstine Kofoed (1) og KRs Josefine Freltoft (2) sat sig i en 2x, for at ro sammen.

Også Roskilde Roklub var at finde på startlisten ved weekendens regatta, både med DRC-roerne Bastian Secher og Marie Johannesen, og et stort hold af roere fra klubben.

Også sportschefen er tilfreds

Forud for regattaen i Odense, spåede DRCs sportschef Thor Juul Kristensen, at landsholdsbådene fra DRC, som også stillede til start i weekenden, nok ikke ville levere toppræstationer. Men uanset, var det en glad sportschef, der oven på lørdagens løb, kunne glæde sig over, at rigtig mange ting, var gået som det skulle:

“Det har været en god dag for næsten alle landsholdsroere. Der er blevet roet stærkt, og mange af de ting vi har satset på er lykkedes.”

Også den udviklings M4-, med Mathias Larsen (Bagsværd), Joakim Viberg Larsen (Holstebro), Casper Lindballe (Holstebro), og Aksel Dybdahl Poulsen (KR), der er et samarbejde mellem Kraftcenter København og DRC klarede det godt, og sluttede 20 sek. efter DRCs M4-.

Nu venter der to ugers pause, inden det igen går løs. Denne gang på den klassiske 2km distance, på Bagsværd sø, når Københavns Regattaforening inviterer til Copenhagen Regatta d. 14.-15. maj. Hvis du ikke har nået at tilmelde dig endnu, så er fristen først d. 4.maj, så du kan nå det endnu.

Husk også, at Danmarks Rocenter inviterer til Open Week* i ugen optil, og mandagen efter Copenhagen Regatta. Hvad Open Week går ud på, kan du læse mere om her.

*Open Week er primært rettet mod de danske kraftcentertrænere og de roere, som træner ambitiøst.