wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
En række nye konstellationer skal videre afprøves i Odense Langdistance, der vanen tro åbner sæsonen for et kapronings-sultent felt

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Specielle vind- og strømforhold, tidevand samt 6 km på en kanal med masser af kurver og sving. Det skorter ikke på udfordringer for alle deltagere, ikke mindst landsholdet, når de i den kommende weekend sætter kursen mod H.C. Andersens hjemby for at åbne sæsonen i idylliske rammer på Odense Kanal.

Det er uden tvivl et kapronings-sultent felt, der stiller til start i Odense efter at regattaen har måttet aflyses de sidste to år, hvilket blev erstattet af de såkaldte race-weekends. Forud for regattaen er gået to benhårde træningslejre i Portugal, som har dannet baggrund for de første selektioner og samtidig har et innovativt samarbejde mellem Danmarks Rocenter og Kraftcenter København skabt en ny og meget imødeset platform for udviklingen af fremtidens talenter, hvilket også vil være synligt i Odense.

Samspil med Kraftcenter København
Det nye projekt har bl.a dannet baggrund for at vi i Odense får lov til at se to danske herrefirere (i den ene DRC´s Magnus Valbirk (Holstebro), Magnus Rathenborg (Holstebro), Tobias Bork Kristensen (Holstebro), og Kaare Mortensen (Holstebro) mod udviklingslandsholdets Mathias Larsen (Bagsværd), Joakim Viberg Larsen (Bagsværd Roklub), Casper Lindballe Lehmann Pedersen (Holstebro), og Aksel Dybdahl Poulsen (Københavns Roklub).

”Samspillet med Kraftcenter København har medvirket til, at der er kommet et rigtigt godt træningsmiljø omkring herrefirerne og jeg glæder mig meget til at se dem dyste mod hinanden”, siger Thor Juul Kristensen. Sportschefen glæder sig meget til, at Odense endelig åbner en sæson uden forstyrrende indvirkning af Corona, men siger samtidig, at man nok ikke kan forvente, at landsholdsroerne står knivskarpt i billedet på dette tidspunkt af sæsonen.

Udfordrende betingelser i Odense
”En del af dem har kæmpet med influenza hen over foråret og de skal som alle andre kæmpe med spændingsniveauet, strømforholdene og andre faktorer i Odense. Samtidig er de trænet helt i bund og er inde i en periode, hvor de træner en meget stor volumen, så man kan nok ikke forvente at se top-præstationer fra en række af dem. Men ikke desto mindre er Odense en fantastisk regatta for landsholdsroerne for at ro sig all-out på en seks km”, siger Thor Juul Kristensen.

En af de roere, der igen stiller til start i Odense efter en årrække´s fravær er Odder Roklub´s Julie Poulsen, der er en del af en ny konstellation i damefireren med Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd Roklub), Astrid Steensberg (Danske Studenters Roklub) og Marie Johannesen (Roskilde Roklub). Og Julie Poulsen glæder sig igen til at stifte bekendtskab med kanalen i Odense. ”Jeg har roet meget i Odense før og træner der en del, da jeg var yngre, så jeg føler egentlig, at jeg kender kanalen ret godt og når man sidder spids, så har jeg selvfølgelig ansvaret for at få hjulpet pigerne godt ned igennem banen så hurtigt som muligt, og det bliver en god udfordring”, siger Julie Poulsen.

Et pejlemærke før Beograd
Julie tog sammen med resten af kvartetten efter fjorten dages træningslejr i Portugal direkte videre til Memorial Paolo d’Aloja Regatta i Piediluco i Italien sammen med træner Mads Haubro i starten af april. Og på trods af rigtig hårdt vejr, sygdom undervejs og slidte kroppe fik alle piger vigtige erfaringer med hjem, som de nu skal forsøge at bygge videre på i Odense, fortæller Julie Poulsen. ”Vi kan sagtens bruge Odense som en slags optakt til World Cuppen i Beograd. Vi er stadig en ret ny båd, så der er ting, vi stadig kan arbejde sammen om og finde ud af, hvordan vi racer. Det er rigtig fed regatta, der sætter en god tone for, hvor man skal være i indledningen på sæsonen”, siger Julie Poulsen og fortætter.

“Sidst jeg var med til den kæmpede jeg om pladserne til at være med i U-23. Det er nogle år siden nu, men jeg har roet meget i Odense før og trænet der en del, da jeg var yngre, så jeg føler egentlig, at jeg kender kanalen ret godt. Og når man sidder spids, så har jeg selvfølgelig ansvaret for at få hjulpet pigerne godt ned igennem banen så hurtigt som muligt, og det bliver en god udfordring”, slutter Julie Poulsen.