wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Humlebæk Roklub har stor succes med deres klubudviklingsforløb

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

I Humlebæk Roklub har de i længere tid været i gang med et klubudviklingsforløb. Det hele startede for omkring to år siden, da klubben igangsatte et internt forløb, hvor der blev nedskrevet en masse opgaver. Ydermere blev den nordsjællandske klub enig om at nu måtte de gøre noget, da de sidste to årgange af nye medlemmer, efter instruktionsforløbet, faldt fra igen.

Efter en intern medlemsundersøgelse, kom DFfRs udviklingskonsulent ind i billedet, og så tog det fart. Anni Mortensen fra Humlebæk Roklub, har været med fra starten af og hun beskriver hvordan klubben især har haft gavn af, at der er kommet en ekstern som har hjulpet klubben:

”At der er kommet en udefra, som har kunnet se på situationen med neutrale og friske øjne har helt sikkert været rigtig godt. Også det, at der kom en som turde stille de svære spørgsmål. Det har hjulpet os til at se os selv udefra, og givet os et mere nuanceret billede af klubben og os selv.”

Som et led i udviklingsforløbet blev klubben bedt om at prioritere de opgaver, som de stod overfor.

”Der er stadig nye opgaver at tage fat på.”

Nu har Humlebæk Roklub afsluttet deres udviklingsforløb, og de skal i gang med at se fremad. Klubben skal bl.a. overveje hvordan næste rosæson skal se ud, og om de skal ændre på nogle af de ting de gør. Men Anni Mortensen er ikke i tvivl om, at de er på vej i den helt rigtige retning i klubben:

”Vi har alle sammen været meget positive over konsulentens arbejde, men vi ved også godt, at nu skal der skrues på nogle knapper til næste sæson – vi kan ikke bare gøre som vi plejer. Det kan godt være en lidt udmattende tanke, men jeg tror at det er hvad der skal til for at finde retningen og sikre vi ikke går i stå. Vi skal blive bedre til at kommunikere hvad roning er for en størrelse, til vores nye medlemmer. Og vi skal gøre det klart, hvad vi forventer af vores medlemmer, og være sikre på at de ved hvad de går ind til.”

Udviklingsforløbet sluttede af med et møde, med Anne Meisner. Hun havde taget værktøjskassen med, og så skulle medlemmerne i fællesskab evaluere hvordan det var gået med de opgaver, som stod øverst på den prioriteringsliste som de havde lavet tidligere.

I Humlebæk Roklub har forløbet sat gang i tingene, og Anni Mortensen er heller ikke sen til at anbefale udviklingsforløbet til andre klubber:

”Jeg vil altid kunne anbefale andre klubber at tage imod den værktøjskasse som DFfR stiller til rådighed. Det er gode penge, som er givet ud.”

Er din klub også interesseret i et udviklingsprojekt om fastholdelse og rekruttering af voksne – så kontakt DFfRs udviklingskonsulenter.