wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Efter fem års pause bliver Brabrand Rostadion igen omdrejningspunktet for dansk roning når hele den danske elite mødes lørdag den 21. september til Danmarksmesterskaberne i roning

Lørdag morgen kl. 08.00 kulminerer flere måneders intensivt arbejde i Aarhus. Det er nemlig dér starten til det første DM-løb på kortbane 2019 går.  

414 roere har pakket sko, trikoter, både og holdånd og i alt skal 329 holdbåde ro ned over Brabrand sø i løbet af dagen. Sidste år var antallet af tilmeldte roere flere, men der var færre hold til start, i 2019 er der altså lidt færre roere, som får mere travlt.  

Bag årets DM står en arrangørgruppe med tre ihærdige mænd i spidsen, nemlig Hother Hennings og Sven Hagen Madsen fra Aarhus Roklub samt Simon Kvindal fra Aarhus Studenter Roklub – og de tre har lagt mange kræfter i at få hele setuppet omkring DM 2019 til at spille.  

De tre hårdtarbejdende herrer. Fra venstre: Simon, Sven og Hother

Samtidig kommer der også frivillige, både fra nær og fjern, der skal være med til at sørge for, at roerne får en god og succesfuld dag på Brabrand Rostadion 

At Brabrand nu igen skal være DM-vært, er også noget der glæder DFfRs formand Henning Bay meget:   

“DM-regattaen er stævnet der samler danske roere med interesse for, og engagement i de både som benyttes ved OL. Nogle har masser af træningskilometer i benene, mens andre har mindre. Nogle er unge, mens andre er oppe i årene. Den danske elite, herunder roerne som har sikret nationsplads til OL i roning, vil også være samlet.”  

Udover den festlige dag roerne har i vente, så er det også kulminationen på flere års hårdt arbejde, fortæller formanden:   

“Det er en festdag, som jeg er sikker på at roerne ser frem til. Derudover glæder det mange, at DM er tilbage i Aarhus igen efter fem års pause. Dedikerede kræfter fra de aarhusianske roklubber har arbejdet intensivt på at få DM klar. Og der arbejdes også på at styrke træningskulturen på rostadion i Brabrand, samt ikke mindst at understøtte de gode talenter som er forankret i klubber og kraftcenter. Det er meget værdifuldt og en udvikling dansk roning er meget taknemmelig for.”