wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Middelfart, Assens og Kolding Roklub overvejer nu næste skridt

Vil vi hjælpe hinanden i et fælles udviklingsprojekt, hvor målet er fastholdelse og rekruttering af voksne?

Det spørgsmål overvejer bestyrelserne i Middelfart og Assens Roklub efter de i sidste uge mødte hinanden til en fælles opstartsdialog. I Assens Roklub er formand Dorthe Toft begejstret. ”…Det var en inspirerende aften. Oplægget fra DFfR om, hvorfor vi skal have fokus på klubudvikling var noget af en øjenåbner og jeg er overbevist om, at vi alle er topmotiverede for at kaste os ud i opgaven. Nu skal vi hjem tale med hver vores bestyrelser, og sikre opbakning til satsningen”.

I Middelfart Roklub kan formand Søren Lykke se klare fordele i fællesskabet: ”Vi ligger så langt geografisk fra hinanden, at vi på ingen måde er konkurrenter når vi skal ud og rekruttere nye medlemmer. Derfor kan vi lige så godt samarbejde, og få det bedste ud af hinanden.  Her til aften hørte jeg om Kolding Roklubs arbejde med struktureret træning på vandet. Det var spændende og noget jeg godt kunne se her i Middelfart. Nu har jeg fået en relation til Kolding Roklub og kan lære af dem, hvordan de har gjort. Det betyder at vi ikke skal starte helt fra bunden, men vi kan lære af Kolding Roklub og trække på deres erfaringer.

”…Kolding roklub har, som den eneste af de tre klubber iværksat blandt andet struktureret ro spinning med adskillige instruktører og faste ugentlige hold. Rospinningen kan være en kombination af spinning, intensiv træning, udstrækning etc. Ligeledes er der iværksat tiltag om sommeren for de der ønsker korte intensive roture, hvor sved, træning og teknik er fremtrædende. Der er iværksat roning for studerende i form af 8ér træning og der arbejdes med nye ideer og tanker for at gøre det sjovt og attraktivt at komme i klubben” fortæller Jesper Hansen.
Bestyrelsen i Kolding roklub skal i nærmeste fremtid informeres om mødet, og vil herefter tage stilling til eventuelle næste skridt.

I det Synnejyske Ronetværk er Gråsten, Augustenborg og Høruphav ro-og kajakklub også gået sammen om et lignende udviklingsprojekt.  Er din klub også interesseret i et udviklingsprojekt om fastholdelse og rekruttering af voksne – så kontakt DFfRs udviklingskonsulenter.