wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Læs, hvordan det gik de danske deltagere ved førstedagen af den afsluttende World Cup i Luzern

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

LW1x:
Der var lagt op til en ren dansk duel i indledende løb, hvor Juliane Elander Rasmussen (Odder) og Aja Runge Holmegaard (Roskilde) fik lov til at teste formen af mod hinanden. Det er rent faktisk otte år siden, at Juliane sidst roede letvægtssinglesculler, men at hun bestemt ikke har glemt, hvordan det skal gøres, beviste hun ved at besætte andenpladsen efter Sveriges stærke svensker Emma Fredh, der vandt EM for nylig. Aja var et sekund efter Juliane (der lå nr. to) ved 500 meter-mærket, men det stod hurtigt klart, at Roskilde-roeren ikke havde nok power til at gå med i udgangstempoet og derfor sparede Aja kræfterne til opsamlingsheatet, der blev roet senere fredag. Her ville de første tre kvalificere sig til semifinalerne, og det krav havde Aja ingen problemer med at leve op til. Hun indtog andenpladsen fra start til slut i et heat, hvor de tre hurtigste hurtigt skilte sig ud, og blev dermed den anden danske letvægtssinglesculler i semifinalerne.

Juliane og Aja er videre til semifinalerne

W2-:
Efter at have overrasket stort og vundet sølv i deres første internationale stævne ved EM i Tjekkiet, så fortsatte Hedvig Lærke Berg Rasmussen (DSR) og Christina Juhl Johanssen (DSR) de gode takter fredag på Rotsee. Danskerne indtog tredjepladsen efter de første 1000 meter efter Englands Holly Norton og Karen Bennet (som sluttede på tredjepladsen efter danskerne ved EM) samt Australiens Katrina Werry og Lucy Stephan. Men på de sidste 1000 meter indsatte danskerne et uimodståeligt ryk, som ingen af de andre både var i stand til at svare igen på, og danskerne havde i mål opbygget et forspring på næsten fire sekunder til englænderne, der sluttede på andenpladsen efter Lærke og Christina.

Lærke og Christina er klar til finalen

M4-:
Det er svært at have alt for store forventninger til Tøger Berg Rasmussen (DSR), Steffen Bonde (Odder), Joachim Sutton (Roskilde) og Tobias Kempf (Odense) eftersom de fire gutter blot har haft lidt mere end en uge til at arbejde sammen før Luzern. Og på den baggrund var det ikke en overraskelse, at drengene ikke formåede, at kvalificere sig direkte til semifinalen i første hug i indledende løb. Kvartetten indtog tredjepladsen gennem hele indledende løb og sluttede 4,11 sek. efter Holland, der sluttede på andenpladsen efter England. I opsamlingsheatet viste den nye konstellation dog klassen, da kvartetten efter at have ligget på en delt fjerdeplads efter de første 500 meter, satte et ryk ind, som ingen af de andre både kunne svare igen på og i mål var danskerne 1,50 sek. foran Australien 2, der tog andenpladsen.

Steffen, Joachim, Tøger og Tobias er videre til semifinalen

W1x:
Fie Udby Erichsen var havnet i et ifølge hende selv meget overkommeligt indledende løb, og derfor blev der sparet behørigt på kræfterne i den danske båd med kvartfinalen, der skulle roes senere fredag, for øje. Fire både ville kvalificere sig videre til kvartfinalen, og da Fie ved 1000 meter mærket havde lagt konkurrenterne bag sig, skruede hun kraftigt ned for kadencen, hvilket tillod Canadas Carling Zeeman, at tage sejren i heatet. I kvartfinalen var det hurtigt Østrigs Magdalena Loebnig, Fie og New Zealands Hannah Osborne, der skilte sig ud fra resten og satte sig på de tre pladser, der gav adgang til semifinalen. Loebnig kunne Fie ikke følge, men roede sig ind på en hårdt tilkæmpet andenplads i kamp med Osborne.

Fie er videre til semifinalen.

W1x:
Det er et stykke tid siden, at Mette Dyrlund har været i aktion i en international regatta, og derfor var den humørfyldte DSR-roer noget i tvivl om, hvor langt formen kunne bære før sit indledende løb. Hun havde udtrykt et håb om, at kunne slå Tysklands Annekatrin Thiele, men det ønske blev desværre ikke fuldført. Mette sluttede på tredjepladsen efter tyskeren og New Zealands Hannah Osborne, men kvalificerede sig til kvartfinalen senere fredag. Grundet tredjepladsen fik Mette Dyrlund en dårlig seedning til kvartfinalen, hvor hun kom i heat med Englands stærke Victoria Thornley og hjemmebane-håbet Jeannine Gmelin, og det blev alt i alt for hård kost for Mette, der sluttede på femtepladsen i kvartfinalen.

Mette skal nu ro C- eller D-finale

M1x:
Sverri S. Nielsen (DSR) er gået ind til Luzern regattaen med masser af selvtillid efter at han har vist lovende takter i bl. a Holland Beeker i Amsterdam. Der var heller ikke nogen slinger i valsen i dagens indledende løb, hvor den stærke færing i overlegen stil kunne kvalificere sig til kvartfinalen, der blev roet senere fredag, men en stensikker førsteplads.

M1x:
Sidst Frank Steffensen (DSR) roede singlesculler var helt tilbage i 2014, men at han ikke helt har glemt håndelaget beviste han i indledende løb, da han uden problemer roede sig videre til kvartfinalen på andenpladsen uden at skulle bruge unødige kræfter på at holde konkurrenterne bag sig. De første fire både kvalificerede sig videre til kvartfinalen, der blev roet senere fredag.

I kvartfinalen var Sverri og Frank blevet trukket i samme heat, og den duel endte med færøsk sejr, da Sverri omkring 1000 meter mærket overtog førstepladsen fra schweizeren Nico Stahlberg og holdt den til mål. Desværre fik vi ikke to danskere i semifinalen, da Frank Steffensen efter 1000 meter måtte se hviderusseren Stanislau Shcharbachena overtage den tredjeplads, der lige akkurat gav adgang til semifinalerne.

Sverri er i semifinalen mens Frank skal ro C-finale

LM2x:
Ligesom det var tilfældet ved EM i Tjekkiet, var Emil Espensen (DSR)/Mattias Larsen (Bagsværd) kommet i indledende heat med de franske olympiske mestre Jeremie Azou/Pierre Houin. Alligevel var der forhåbninger om, at man ville kunne kvalificere sig direkte til semifinalerne, som de første to både ville gå videre til. Desværre viste det sig ikke muligt, da englænderne Samuel Mottram og Jamie Copus simpelthen havde mere benzin i tanken på trods af en fin dansk slutspurt og satte sig på andenpladsen efter franskmændene. I opsamlingsheatet så det indledningsvis sort ud for danskerne, der omkring 1000 meter lå på en fjerdeplads, men takket være en meget stærk slutspurt på de sidste 1000 meter mærket fik man roet en andenplads i land, der dermed gav en billet til semifinalen.

Mattias og Emil er i semifinalen.