wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Arrangørerne af weekendens danmarksmesterskaber, kan se tilbage på endnu en velorganiseret regatta på Bagsværd sø

Af Bianca Toftebjerg, [email protected], billeder: Kim Andersen

I lørdages, løb de årlige danmarksmesterskaber på kortbane af stablen på Bagsværd sø, og regattaen var velbesøgt af roere i alle aldre. Fra de yngste deltagere i TU cup’en, op til de efterhånden velbesøgte mastersløb.

Vejret holdt – nogenlunde

Vejrudsigten havde lovet vind, som også kom til at drille roerne lidt, dog mest de roere som skulle ro den fulde distance på 2000m. Vind fra sydvest gjorde, at nogle hold blev blæst en smule ud af kurs når de gik fra start og dermed måtte bruge et par tag på at få rettet deres båd op igen. Men det var ikke mere, end de erfarne roere sagtens kunne klare det.

Der var heller ikke mere uro i vejret, end at de oprindelige banefordelinger kunne beholdes, fortæller banedommer Jan Nissen:

”Vejret var ganske godt, og vi var hele dagen opmærksomme på, om der var nogle baner med tydelige banefordele. Men det var meget få steder, hvor vi banedommere kunne se, at det skulle være tilfældet. Så vi vurderede, at det ikke var nødvendigt at korrigere efter det.”

God stemning og niveaumæssig spredning

Der er ingen tvivl om, at det er sjovere at være til regatta i solskinsvejr end i regnvejr. Hele dagen igennem var der god stemning på rostadionet i Bagsværd, både blandt arrangører, roere og trænere.

Banedommer Jan Nissen, glæder sig over den niveaumæssige spredning, der var at finde ved mesterskaberne. Denne bevidner om, at de kendte ro-navne ikke afskrækker andre fra at tilmelde sig til mesterskaberne:

”Det er glædeligt at se, at der er så stor en mængde af roere som kommer til DM. Den store spredning af roere på alle niveauer, viser at DM er for alle. Samtidig er det også glædeligt at se universitetsroerne på banen, og selvfølgelig mastersroerne, som gennem de sidste par år er blevet en del flere.”

Danske Mestre 2017

Danske Studenters Roklub blev igen i år mest vindende klub med sejre i W2X, M2X, M2+inr, M4X, M1X, W2+inr, M4-, JW4X, M4+inr, Master M1X, W4X, M8+.
Alle resultater kunne løbende undervejs ses på https://tilmeld.roning.dk/ og efterfølgende alle på https://tilmeld.roning.dk/resultater.php?r=dmv2017

Derudover udsendte DFfR Live Streaming på Facebook samtidig blev dette sendt på Concept2dk som var den glade sponsor af denne Live Streaming.

Til nu har der været mere end 14.000 visninger fra DM

Både mastersroere og juniorroere var på vandet ved Danmarksmesterskaberne i lørdages

Afslutning på årets TU Cup

Lørdag var sidste chance for, at optjene point i Talentudviklingscup’en, TU Cup’en, for junior C & B roerne. Juniorroerne har, udover lørdag, i 2017 kunnet optjene point i TU Cup’en ved Copenhagen Regatta, Sorø Regatta, og Holstebro Regatta. Igen i år, har der været bred deltagelse i Cuppen. I alt 26 danske roklubber har været repræsenteret ved dette års TU Cup, fra DSR i København til Nordslesvigsk Roklub i Sønderjylland. Nu er pointene talt op, og førstepladserne i de fire klasser er fundet.

Cathrine Duedahl-Olesen fra Bagsværd Roklub løber med flest point i pigernes junior C klasse. I drengenes junior C tager Tobias Bork Kristensen fra Holstebro Roklub førstepladsen med flest points.

I junior B pigeklassen har Kristine Søndergård Hansen fra Roklubben Furesø samlet flest points sammen, mens det er Roskilde Roklubs Victor Hellmann Lauritsen, der slutter med flest point i junior B drengeklassen.

Hvis du er nysgerrig på resultaterne, så følg linket i højre side og kom direkte til resultatlisten i Regattahæftet.