wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Weekendens Årgangsmesterskaber i Holstebro blev en solrig affære

Billeder: Finn Lyngesen

Efter et par år med vejrmæssige udfordringer, kunne Holstebro Roklub i weekenden afvikle en regatta med masser af solskin og stort set ingen vind hverken lørdag eller søndag.

Kigger man på Årgangsmesterskaberne fra det sportslige perspektiv, så er der heller ikke en finger at sætte, fortæller formand for Holstebro Regattaen, Søren Fredslund:

”Det var en helt fantastisk weekend, stort set uden problemer. Vejret var med os hele weekenden og skabte de absolut bedste betingelser for flot og hurtig roning. Rent sportsligt kunne vi ikke få det bedre.”

Årgangsmestrene 2020 samlet på det obligatoriske fællesbillede

Selvom der forud for regattaen var blevet fastsat en lang række Corona-retningslinjer, som roere, trænere, forældre og bedsteforældre blev bedt om at følge, så var det ikke helt uden problemer at afvikle en regatta i den lidt særlige tid, vi befinder os i, i øjeblikket fortæller Søren Fredslund:

”Vores største udfordring var håndtering af forældre og bedsteforældre, som havde lidt svært ved at efterleve vores krav om at tilskuere skulle sidde ned og med god afstand. Vi havde lavet et beredskab af frivillige, der skulle holde øje med at retningslinjerne blev efterlevet, og de måtte flere gange prikke tilskuerne på skuldrene og bede dem om at efterleve vores Corona-retningslinjer. I min optik var det klart de yngste, som var de bedste til at efterleve de Corona-retningslinjer vi havde sat sammen med myndighederne for at kunne afvikle regatta med mere end 100 deltagere.”

Antallet af deltagere lå på nogenlunde samme niveau som sidste år, og igen i år med en god, bred repræsentation af klubber ved mesterskaberne på Vandkraftsøen. Hvor der jo kæmpes om at blive årgangsmester i de forskellige klasser i juniorrækkerne.

Vanen tro var der fart på oprydningsarbejdet efter sidste løb, og igen i år var der ikke langt fra sidste løb til en ryddet plads, fortæller Søren Fredslund:

”Alle i Holstebro Roklub giver en hånd med. Det er en fornøjelse at se. Selv forældrene til de nye roere vi har fået i år, er klar til at hjælpe til. Vi havde sidste løb kl. 15:35 søndag og allerede kl. 18:00 var alt ryddet op på land. Så alt klappede til Årgangsmesterskaberne 2020.”

Hvis du vil gå på opdagelse i resultaterne, eller se endnu flere billeder fra regattaen, så er der link til både resultatlisten og et billedalbum i højre side/i bunden af siden her.