wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Store som små, weekendens Copenhagen Regatta var velbesøgt af mange danske roere, som for første gang i denne sæson kunne prøve kræfter med 2000m distancen

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]
Billeder: Svend Aage Nielsen, rowing.dk

Vejrmæssigt har regattaen og deltagerne været heldige, i hvert fald på vindsiden har der været roligt. Lørdag bød på en smule regn, heldigvis med opklaring.

Som Odense Langdistance også var det, så er Copenhagen Regatta også bred aldersmæssigt. Hvor helt ned til Junior E roere deltager, i Edon både på 250m distancen. Og der er i den modsatte ende, masters-klassen, også god tilslutning.

Seje mastersroere ved Copenhagen Regatta.

Bredt juniorfelt

En masse juniorroere har været i aktion, og har overordnet gjort det rigtig godt. Til weekendens regatta, var det også første chance for at samle point sammen i dette års TU-Cup, og hvis du er nysgerrig på at se den aktuelle stilling, kan den findes her.

Masser af unge roere var på vandet i denne weekend.

I næste weekend skal 21 juniorroere til Frankrig, for at deltage i Junior EM. Efter denne weekend har ungdomslandstræner Nils Henrik Stene, en god pejling på, hvordan præstationerne i næste weekend kommer til at se ud:

”Juniorroning er en sjov størrelse, for det kan variere meget fra år til år. Men jeg tror på det er muligt, at vi får hold i finalen til EM i næste weekend. Generelt er der en god stemning blandt U19 roere og trænere. De virker klar hele vejen rundt, og nu har vi lige et par dage til de afsluttende forberedelser, inden vi begynder at pakke både på onsdag.”

På grund af den tidlige placering i sæsonen, bliver det spændende at se hvordan næste weekends EM kommer til at udvikle sig. Og om det bliver til danske finalepladser.

Herrerne gør det godt

På U23 siden står det også godt til, og her er der især en gruppe ungdomslandstræneren glæder sig over:

”Vi har en tung herregruppe, som gør det rigtig godt. Faktisk er det længe siden, hvis nogensinde, at jeg sidst har oplevet så mange tunge herrer, der som gruppe, gør det så godt. Men også på letvægtssiden, ser det godt ud. Vi har en dame dobbeltsculler, som leverer på et rigtig højt niveau, og to herre firere som har vist glimrende takter i weekenden.”

Og så lige et Ærestegn…

Ved receptionen i Regattapavillonen lørdag var der både afsked med Bent Fransson og Brian Richardson som begge stopper som trænere ved Danmarks Rocenter.

Formand for DIF Niels Nygaard var forbi for at døbe en ny Filippi dobbeltsculler, og så lige overrække et Ærestegn.

Den nye dobbeltsculler bærer nu navnet Reiner, efter tidl. formand for KU, Reiner Modest, som i samme ombæring fik overrakt DIF’s Ærestegn.

Reiner Modest og Niels Nygaard, formand for DIF, foran den helt nye dobbeltsculler, der nu bærer navnet 'Reiner'

Find alle resultater fra regattaen via linket i højre side. Her kan du også finde links til livestreamingen fra dagen – så kan du se eller gense løbene.

Vil du se flere billeder fra Bagsværd?
Find Svaages billeder her.
Se også Finn Lyngesens flotte billeder her